Chat-palvelu ja 3 tapaa hyödyntää sitä verkkokaupan markkinoinnissa

3 tapaa hyödyntää chattia verkkokaupan markkinoinnissa

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chat-palvelu ja sen tarjoaminen verkkokaupassa voi tuoda paljon muitakin hyötyjä kuin hyvän asiakaspalvelun. Chatin avulla voi esimerkiksi löytää uudenlaista kulmaa verkkokaupan markkinointiin. Seuraavaksi muutama esimerkki tilanteista, joissa chattia kannattaa hyödyntää markkinointikanavana:

1. Pelillistäminen

Chatin avulla verkkokaupassa voi helposti järjestää esimerkiksi pelejä, aarteenetsintää tai vaikkapa tietovisoja. Jollekin verkkokaupan sivulle voidaan esimerkiksi piilottaa alennuskoodi tai -kuponki, ja sen löytämiseen saa apua ja vihjeitä vain chat-palvelijalta.

Ennen joulua verkkokaupan chattiin voi pyytää keskustelijaksi vaikkapa itse joulupukin, jolle lapset voivat lähettää lahjatoiveitaan. Joulupukki voi myöhemmin ottaa yhteyttä lapsen isään tai äitiin, joka on jättänyt pukille sähköpostiosoitteensa.

Pelillinen interaktio on hyvä tapa parantaa asiakaskokemusta ja luoda verkkokaupassa käynnistä mielenkiintoinen ja jännittävä kokemus.

2. Asiantuntijuus

Kivijalkakaupan hyviä puolia on se, että asiantunteva myyjä voi tarvittaessa selittää perinpohjaisesti jonkin laitteen tai tuotteen ominaisuuksista ja soveltuvuudesta asiakkaalle. Sama kokemus on mahdollista tuoda myös verkkokauppaan.

Chattiin on voi järjestää oman alansa asiantuntijan, joka vastailee asiakkaiden kysymyksiin tiettynä kellonaikana. Esimerkiksi kodinelektroniikan tai muiden erikoistuotteiden verkkokaupassa asiantuntija voi tuoda järkevää lisäarvoa ostotilanteeseen.

Asiantuntijavierailun voi yhdistää esimerkiksi uutuustuotteiden promootioon ja asiakkaita voi houkutella verkkokauppaan ajankohtaisella mainonnalla.
Näin verkkokaupassa on mahdollista syventää kivijalkaliikkeen asiakaskokemusta asiantuntevasta ja yksilöllisestä palvelusta.

3. Liidien kerääminen ja chat-palvelu

Oli chat missä markkinointiroolissa tahansa, se on hyvä kanava liidien keräämiseen verkkokaupasta.
Ajatellaan esimerkiksi kuntokeskusta, joka markkinoi verkkosivuillaan kuukauden ilmaisia treenejä, jos asiakas sitoutuu treenaamaan tietyn ajan kuntokeskuksen personal trainerin rakentaman treeniohjelman mukaan. Kampanjaa varten chattiin voi pyytää päivystämään personal trainerin, joka kartoittaa asiakkaan kuntoilutaustaa ja ehdottaa yhtä treeniohjelmaa keskuksen valmiista ohjelmista.

Kun asiakkaan saa keskustelemaan osaavan personal trainerin kanssa, liidin ottaminen talteen ei ole enää vaikeaa. Chat-myyjä / personal trainer voi pyytää asiakkaan sähköpostiosoitteen luodakseen tälle uuden käyttäjätilin ja puhelinnumeron myöhempää yhteydenottoa varten.
Potentiaalisia liidejä voi houkutella verkkosivuille tiettynä hetkenä esimerkiksi perinteisellä lehtimainonnalla. Liidit ovat arvokkaita, ja chatin avulla niistä voi tehdä oikeasti laadukkaita.

/ / /

Lisää aiheesta: