Ääniviestit, puheentunnistus ja chat-palvelun tulevaisuus | Finnchat Blogi

Ääniviestit, puheentunnistus ja chat-palvelun tulevaisuus

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ensin siirryimme puheluista tekstiviesteihin ja sitä kautta pikaviesteihin. Nyt lähetämme ääniviestejä! Noin seitsemän vuotta sitten todistin muutosta ensimmäisen kerran. Kiinalaiset vaihto-oppilaat kuiskailivat puhelimilleen aktiivisesti – ja muiden ihmetykseksi. Nyt näky on tuttu lähes kaikkialta.

voice-message-in-chat

Näyttää vakaasti siltä, että nuoremmat sukupolvet tulevat käyttämään ääniviestejä tekstimuotoisten pikaviestien sijaan yhä useammin. Chat-palveluiden palvelulogiikkaan se kuitenkin istuu melko huonosti. Asiakaspalvelija voi käydä useampaa tekstimuotoista keskustelua yhtä aikaa, mutta ääniviestejen kanssa ollaan pulassa!

Avuksi rientää puheentunnistus. Eli puhetta tekstimuotoiseksi viestinnäksi muuntavat työkalut. Vielä viikko sitten olin harvakseen edes yrittänyt saada Googlea tunnistamaan sanomaani, poislukien aamuisia “Okay Google”, “How’s the weather Google?” -fraaseja. Jyväskylästä Helsinkiä kohti ajaessani, päätin kokeilla käydä kokonaisen keskustelun siskoni kanssa Googlen puheentunnistusta apuna käyttäen.

Hitto sehän toimii. Jopa suomeksi! Sanavarastokin oli selvästi koottu omista – kummallisistakin – sanahirviöistä. Englanniksi puheentunnistus onnistui vähintään samalla tarkkuudella, vaikken natiivipuhuja olekaan.

Ääniviestillä saa esitettyä pidemmän asian paljon nopeammin kuin kirjoittamalla. Eikä tarvitse turhaan tuijottaa ruutua!
– Esra | Finnchat

Chat-palveluiden osalta mahdollisuudet kasvavat eksponentiaalisesti. Chat-palvelua voidaan tarjota helpommin esimerkiksi ajaessa, kaupassa tai työpaikalla, kun huomiota tai kättä ei joko kannata tai sitä ei haluta siirrettävän ensisijaisesta kohteestaan. Varsinaisesti ei ole tarvetta myöskään lukemiselle, koska viesti kääntyy hetkessä tietokoneelta tai älypuhelimelta tekstistä puheeksi. Onko tässä näkökyvyn menettäneelle aidosti toimiva tapa asioida verkossa?

En tiedä, mutta onko tässä näkökyvyn menettäneelle aidosti toimiva tapa asioida verkossa?

Teknologia on jo lähes jokaisen tallaajan älypuhelimessa, sitä kuitenkin hyödynnetään vielä heikosti. Omasta mielestäni syy on yritysten, jotka eivät luo mitään järkevää pohjaa niiden käytölle. Yritykset säilyttävät puheentunnistuksen avulla mahdollisuuden chat-palvelun usean päällekkäisen keskustelun käymisen, rajoittamatta käyttöä vain tilanteisiin, jossa puhelimella näpyttely on sallittua. Tai tulevaisuudessa, kun kukaan ei enää halua näpytellä!

>> Lue mitä muuta chat-palveluiden tulevaisuus tuo tullessaan >>

/ /

Lisää aiheesta: