Videochat Amazonin hätäviestipainikkeen muodossa - Finnchat

Amazonin hätäviestipainike on nerokas ominaisuus videochatissa

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Amazonin Fire-tableteissa ja -älypuhelimissa on pieni ikoni, jossa lukee Mayday. Vapaasti suomennettuna se tarkoittaa hätäviestiä. Sen avulla esimerkiksi Kindle-lukulaitteen käyttäjä saa koska tahansa yhteyden Amazonin asiakaspalveluun ja videochat -palveluun.

Tutustuin Mayday-painikkeeseen ensimmäisen kerran helmikuussa 2014 Customer Response Summit -tapahtumassa San Diegossa, jossa Amazonin asiakaspalvelujohtaja Tom Weiland esitteli sitä yleisölle. Siitä lähtien olen pitänyt ajatusta nerokkaana ja mielenkiintoisena esimerkkinä siitä, mihin suuntaan videochatit voivat kehittyä.

Mayday-painiketta klikkaamalla saa yhteyden Amazonin asiakaspalvelijaan ympäri vuoden ja ympäri vuorokauden.

 

Yksityinen ja nopea palvelukokemus

Palvelun erottaa perinteisestä videochatista se, että ääni kyllä kulkee asiakkaan ja asiakaspalvelijan välillä molempiin suuntiin, mutta kuva ei. Kuluttaja näkee asiakaspalvelijan pienessä ikkunassa, mutta asiakaspalvelija ei näe asiakasta. Asiakkaan webbikameraa ei käytetä missään vaiheessa, mikä lisää yksityisyyden tunnetta. Palvelua voi siis huoletta käyttää tilanteessa kuin tilanteessa, vaikka kylvyssä.

Asiakaspalvelija näkee kuitenkin kaiken, mitä asiakkaan näytöllä on. Hän pystyy siis etäkäyttämään käyttöliittymää ja neuvomaan ongelmissa kädestä pitäen.

Minusta palvelu on erinomainen, koska se takaa asiakkaan yksityisyyden, mutta samalla antaa asiakaspalvelijalle mahdollisuuden päästä suoraan kiinni ongelmaan. Säästyy aikaa ja vaivaa, kun asiakkaan ei tarvitse yrittää selittää asiaansa sanallisesti tai kirjallisesti. Ja koska asiakaspalvelija on tavoitettavissa kaikkina vuorokauden aikoina, juuri tämän helpommaksi palvelukokemusta ei oikeastaan taida saada.

En muista törmänneeni Suomessa vastaavaan ratkaisuun, joten odotan mielenkiinnolla, kuka ryhtyy ensimmäisenä tarjoamaan videochattia helposti saavutettavana asiakaspalvelumuotona.

/ /

Lisää aiheesta: