Asiakashankinta on yrityksen tärkeimpiä tehtäviä - Finnchat

Asiakashankinta on yrityksen tärkeimpiä tehtäviä

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Uusien asiakkaiden hankinta on yritykselle kaiken perusta. Asiakashankintaa voidaan tukea monella eri tapaa, eivätkä kaikki niistä huuda enempää myyntihenkilökuntaa (heti ensimmäisenä).

Uusasiakashankinta Outboundina

calling-outbound
Outbound-markkinoinnilla saavutetaan tuloksia (tai vähintään ymmärrystä) usein lyhyessä ajassa. Se myös maksaa sitä enemmän, mitä nopeammin tuloksia halutaan saavutettavan.

Outboundia voidaan tehdä helposti esimerkiksi eri mainosalustojen (AdWords, Facebook…) avulla, mutta myös käsin tai puoliautomaattisesti sähköpostin ja kylmäsoittojen kautta. Olkoon kanava mikä tahansa, niin outbound-markkinoinnissa on erittäin tärkeässä osassa mittaaminen, koska tulokset asiakashankinnassa voidaan nähdä hyvin selkeästi soiton tai mainoksen (digi) tarkkuudella.

Kun outboundista pistetään rahahanat kiinni, loppuvat myös sen kautta tulevat liidit kuin seinään.

Uusasiakashankinta Inboundina

received-mail-inbound
Nuoren yrityksen kannattaa panostaa inbound-markkinointiin jo alkutaipaleelta. Kilpailu markkinoista maksetussa mediassa on helposti tuhoon tuomittua, jos kyseessä on ennestään hyvin kilpailtu ala tai asiakassegmentti.

Inboundiin panostaminen vaatii pitkäjänteisyyttä. Aidosti kiinnostavan ja/tai hyödyllisen sisällön/yhteisön tuottaminen ei käy hetkessä, eikä tuloksiakaan kannata odottaa vielä yhden (tai kahdenkaan) kvartaalin kuluessa. Kun tulokset kuitenkin alkavat näkyä, ne harvoin lähtevät laskuun sisällön ollessa mielenkiintoista ja laadukasta.

Inboundiin panostaminen vaatii pitkäjänteisyyttä.

Esimerkiksi sisältömarkkinointiin panostamalla tähtäät näkyvyyteen Googlen ja muiden hakukoneiden tulosten ensimmäiselle sivulle. Sinne päästyäsi voit olla varma kasvavista kävijämääristä, jos avainsanasi ovat valittu asianmukaisesti.

Asiakkaiden hankinta on lopulta kiinni aktiivisuudestasi

Käytitpä mitä tahansa kanavaa, saadaksesi vierailijat verkkosivullesi, täytyy heistä napata jollain tapaa kiinni. Lomakkeet toimivat tehokkaasti asiakkaisiin, jotka ovat ostoprosessin loppuvaiheessa. Chatilla taas saat kopin niistä alkuvaiheen tallaajista, jotka vielä pohtivat onko palvelusi ylipäänsä sellainen, mitä yritys kaipaa. Tässä kaksi helppoa tapaa saada kiinni verkkovierailijasta sivullasi:

aktiivinen-asiakashankinta

  1. Yhteydenottolomake = asiakas on jo lähes valmis ostamaan tuotteesi/palvelusi (jos hinta on oikea). Näitäkään liidejä ei toki kannata määritellä suoraan “helpoiksi”, mutta lomakkeen kautta saapuvat potentiaaliset asiakkaat ovat useimmiten jo hyvin tietoisia tuotteestasi ja kilpailijoistasi.
  2. Chat-keskustelu = vierailija ei usein ole vielä varma onko tuotteesi/palvelusi relevantti ja mielenkiintoinen juuri hänen tarpeisiinsa. Väärinkäsitykset ovat vaivattomasti ja nopeasti korjattavissa chatissa, ennen kuin se on liian myöhäistä. Epävarmuuden voit myös helposti kääntää liidiksi, kun asialla on oikea ihminen ja keskustelua pääsee johtamaan alusta saakka – ennen kilpailijoitasi.

/ / / /

Lisää aiheesta: