Asiakaspalvelun automatisointi

Autamme, kun haluat tehostaa asiakaspalveluasi

Chat-palvelun myötä asiakaspalvelu on kehittynyt huomattavasti asiakkaalle suotuisammaksi perinteisiin kanaviin verrattuna. Asiakaspalvelu ei kuitenkaan ole paikalla kellon ympäri, ja vaihtoehdoksi jäävät FAQ-sivustot tarjoavat usein vastauksia vain kaikista yleisimpiin kysymyksiin. Asiakkaan ongelmanratkaisu siirtyy tällöin ajankohtaan, jolloin asiakaspalvelijat ovat taas tavoitettavissa ja reagoivat jätettyyn yhteydenottopyyntöön.

Kehitä asiakaspalvelua sivustokävijöidesi toiminnan perusteella

Chat-palvelussa esitetyistä kysymyksistä 80 % ratkaistaan noin 20 % vastauksilla. Usein asiakaspalvelijan aika meneekin samoihin vastauksiin vastatessa, vieden näin resursseja vaikeampien ongelmatilanteiden selättämisestä.

Intercom-alustaa hyödyntäen tuotamme sinulle uudenlaisen tavan tuottaa ja tehostaa asiakaspalvelua. Kerättyjen kysymysten pohjalta autamme sinua tunnistamaan yrityksesi tuotteiden tai palveluiden kipukohdat. Näin viestintää voidaan kehittää perustuen siihen, mitä asiakkaat oikeasti kysyvät, eikä yrityksen sisäisiin olettamuksiin pohjaten. Samalla yritys oppii tuntemaan asiakkaansa.

Asiakkaan kysyessä yleisimpiä kysymyksiä chatbot-ikkunassa, chatbot osaa ehdottaa siihen perustuvaa sisältöä ja ohjata kävijän materiaalien pariin ilman asiakaspalvelijan väliintuloa. Intercomin Help Center -ominaisuus toimii myös itsenäisenä sivustona, jossa kävijää auttava sisältö kootaan aihealueittain. Tämä selkeyttää navigointia ongelmanratkaisemisen aikana ja helpottaa myös yritystä viestinnän ja sisällön organisoimiseksi asiakaslähtöisemmäksi. Jos asiakas ilmoittaa sivustolla olevansa tyytymätön ehdotettuja sisältöjä kohtaan, niin asiakaspalvelija hyppää heti linjoille ratkaisemaan asiakkaan ongelmaa.

Datastakin voi todeta, että Finnchatin rakentamat botit ja Help Center ovat olleet tosi hyödyllisiä meidän asiakaspalvelulle. Kun itsepalvelun ratkaisuprosentti on ollut yli 30 %, niin se helpottaa asiakaspalvelumme kuormitusta merkittävästi. Asiakkaat löytävät meidän sivuilta tietoa itsepalvelun kautta. Pystymme myös datan kautta seuraamaan sitä, mitä asiakkaat etsivät, löytävätkö he tarvitsemansa tiedon, ottavatko he meihin yhteyttä vai saavatko he asiat ratkaistua itse.

Sara Taavitsainen

Customer Succes Process Manager, Smartum

Näin asiasi etenee:

1

Ota meihin yhteyttä – varaa maksuton kartoitus klikkaamalla tästä

2

Määrittelemme tavoitteet kanssasi

3

Suunnittelemme palvelupolun ja chatbottien muotoilun

4

Koulutamme, toteutamme ja asennamme chatbotit

5

Seuraamme tuloksia ja toimitamme selkeät raportit

6

Tulosten perusteella kehitämme vuoropuhelua yhä paremmaksi

Kysy lisää asiakaspalvelun automatisoinnista

Finnchat van Bot kertoo lisää asiakaspalvelun automatisoinnista ja ohjaa sinut halutessasi keskustelemaan suoraan asiantuntijoidemme kanssa.