100 000 chat-keskustelun mies

Etusivu » Blogi » 100 000 chat-keskustelun mies

Ville-Veikko Vähäkuopus, työkavereiden kesken V-V, on yksi Finnchatin pitkäaikaisista palveluneuvojista. Ville-Veikko aloitti työtehtävissään vuonna 2013 ilman aikaisempaa kokemusta chat-palvelun parissa työskentelystä. Loppuvuodesta 2021 Ville-Veikon käymien chat-keskusteluiden lukema saavutti maagisen luvun: 100 000.

Lukuun on mahtunut hyvin paljon erilaisia asiakaskohtaamisia, joten tänään Ville-Veikko kertoo, minkälaista on ollut työskennellä palveluneuvojana kasvuyrityksessä ja antaa vinkkinsä uusille työntekijöille.  

Kerrotko hieman omaa taustaasi ennen Finnchatille päätymistä?  

Ennen Jyväskylään muuttoa ja Finnchatilla aloittamista, opiskelin Oulussa liiketaloutta ylioppilaslinjalla. Työkokemusta minulle on kertynyt mm. Alkosta, kesäteatterista sekä musakaupoista. Myyntihenkisyys ja asiakaspalvelu ovat siis olleet vahvasti läsnä jo ennen Finnchatilla aloittamista. 

Aloittaessasi Finnchatilla yritys oli melko vastikään perustettu. Mikä sinua erityisesti kiinnosti työssä ja mikä sai hakemaan Finnchatille? 

Idea netin kautta tapahtuvasta asiakaskohtaamisesta kiinnosti erityisen paljon. Vuosi oli tuolloin 2013 eikä silloin ollut tarjolla vastaavia chat-palveluita, kuin harvakseltaan. Tämä seikka boostasi myös kiinnostusta; olla osana jotain uutta ja vahvan tulevaisuuden omaavaa kasvutarinaa. 

Palveluneuvojan päivä muuttuu sen mukaan, minkälaisia ja minkä verran asiakkaita on linjoilla. Mikä on mielestäsi parasta työssäsi, entä haastavinta?  

Olen aina tykännyt myyntityöstä sekä kirjoittamisesta. Kun nämä kaksi asia saa tässä työssä yhdistettyä, niin mikä ettei! Haastavinta työssä ovat kiirepiikit, jotka voivat ajoittain kuormittaa tekijäänsä aika lailla. 

Korona-aika on muuttanut työtapoja, joihin aikaisemmin oltiin totuttu. Miten nämä muutokset ovat konkreettisesti näkyneet työssäsi? 

Korona vei meidät etätyöskentelyn maailmaan, jonka parissa ollaankin oltu kohta kaksi vuotta. Alussa oli omat haasteensa saada se oikeanlainen harmonia työrytmin ja arkirytmin välille, mutta näiden alkuvaikeuksien jälkeen olen kyllä tykännyt äärimmäisen paljon tästä työskentelytavasta. 

100 000 chattia on suuri määrä erilaisia asiakaskohtaamisia. Minkälainen matka on tähän pisteeseen saakka ollut? 

Kehityksen kaari on ollut hienoa seurattavaa ja siihen voi olla  tyytyväinen. Kehitykselle on kuitenkin aina tilaa ja oma paikkansa, joten matka jatkuu!

Miltä tuntui, kun sait 100 000 chattia täyteen? 

100 000 keskustelua on kieltämättä hurja luku. 100 000 palveltua oikeaa ihmistä, aikamoista! Lukua ajatellessa menee jopa vähän hämilleen. Varsinkin jos miettii sitä, että Kuhmossa, jossa asuin elämäni ensimmäiset 19 vuotta, asuu tällä hetkellä noin 8000 ihmistä. No niin,  nyt meni sitten sormi suuhun. 

100 000 chat-keskustelua

Olemme iloisia ja kiitollisia pitkästä työurastasi Finnchatilla. Finnchatilla pyrimme olemaan valovoimainen työpaikka, jossa jokaisella on hyvä olla. Olisi kuitenkin mielenkiintoista kuulla, mikä on juuri sinulle ollut tärkeintä, kun olet työskennellyt Finnchatilla? 

Hienointa on olla osana ehdottomasti parasta työyhteisöä ikinä. Meillä on mahtava ja ammattitaitoinen työporukka, jonka kanssa on mukava työskennellä. 

Viimeisenä, vuosien ja sadantuhannen chatin kokemuksella, kertoisitko, mitä vinkkejä antaisit uudelle työntekijälle? 

Ole oma itsesi – se vie aina aidoimpaan ja rehellisimpään lopputulokseen.

Artikkeli julkaistu 25.1.2022 • Kirjoittanut Sara Kovalainen

Kirjoituksen avainsanat: chat-palvelu | henkilöstö | ulkoistettu chat-palvelu

Asiakaspalvelun ulkoistajan opas

Lataa maksuton asiakaspalvelun ulkoistajan opas

Onnistunut asiakaspalvelun ulkoistaminen ei tarkoita yhden osa-alueen sysäämistä pois, vaan jatkuvaa yhteistä kehitystyötä kumppanin resursseja hyödyntäen.

Koostimme 60-sivuisen tietopaketin onnistuneen asiakaspalvelun ulkoistamisen avaintekijöistä. Oppaassa käymme läpi, mihin asioihin asiakaspalvelun ulkoistamisessa ja sen suunnittelussa tulee kiinnittää erityishuomioita sekä mitkä ovat ulkoistamisen suurimmat hyödyt ja uhat. Esittelemme myös mallimme organisaation kirjallisen asiakaspalvelun tuottamiseen ja käymme asiakaspalvelun ulkoistamisprosessin vaihe vaiheelta läpi.

Share This