Black Friday kasvaa räjähdysmäisesti

Google Trends

Etusivu » Blogi » Black Friday kasvaa räjähdysmäisesti

Numbers represent search interest relative to the highest point on the chart for the given region and time. A value of 100 is the peak popularity for the term. A value of 50 means that the term is half as popular. – Google Trends

Black Friday kasvaa Suomessa kiihtyvällä tahdilla, sen osoittaa muun muassa Google Trends.

Se paljastaa, kuinka joulumyynti on viimeisen parin vuoden ajan käynnistetty tehokkaasti juuri ”Musta perjantai” -alennusmyynnillä – tai sen aikaan.

Mittakaavaa Musta Perjantai -alennuspäivän rahallisesta arvosta antavat esimerkiksi Gigantin julkaisemat luvut vuodelta 2015: Nettikaupan vierailijoita oli vuorokauden aikana yli miljoona, ja myymälöiden kävijämäärä kasvoi kymmeniintuhansiin. Gigantti onkin ollut yksi Black Friday -alennusmyynnin suurimpia hyödyntäjiä Suomen verkkokauppaskenessä.

Myös Kauppalehti uutisoi viime vuonna, kuinka “Black Friday räjäytti verkkokaupan”. Verkkokauppamaksuja välittävän Klarnan tiedotteen (2015) mukaan verkkokauppaostoksia tehtiin 253 % enemmän kuin tavallisena perjantaina. Pohjoismaissa luku oli jo 305 % (2015). Cuponation, joka välittää alennuskuponkeja verkkokauppoihin, raportoi yli kuusinkertaisista verkkomyynneistä normaaliin verrattuna.

Black Friday vuonna 2016

Vuonna 2016 näistä luvuista päästään varmasti vielä ylöspäin. Miten teidän verkkokauppanne on panostanut Black Friday -alennusmyyntiin – ja ollaanko asiakaspalvelussa ja myynnissä valmiina todelliseen rysäykseen palvelumäärissä?

Artikkeli julkaistu 22.11.2016 • Kirjoittanut Marko Toivonen

Kirjoituksen avainsanat: alennusmyynti | black Friday

Lataa maksuton digitaalisen asiakaskokemuksen opas

Digitaalinen asiakaskokemus syntyy, kun asiakas on tekemisissä yrityksen kanssa digitaalisissa kanavissa ostoprosessin eri vaiheissa. Digitaalisen asiakaskokemuksen on todistettu vaikuttavan positiivisesti asiakastyytyväisyyteen, yritykseen sitoutumiseen, positiiviseen word-of-mouth-viestintään sekä lisääntyneeseen kulutukseen verkossa. 

Koostimme tietopaketin digitaalisesta asiakaskokemuksesta ja sen kehittämisen vaikutuksista yritystoimintaan. Opas sisältää laajan tutkimuksen chat-palvelun vaikutuksesta verkkokaupan asiakaskokemukseen.

Share This