Finnchat Unicorn – Sales Manager: Pasi Suojala

finnchat unicorn

Etusivu » Blogi » Finnchat Unicorn – Sales Manager: Pasi Suojala

Finnchatin Sales Manager Pasi Suojala vietti lapsuutensa Floridan auringon alla. Työskentelyn Finnchatilla hän aloitti alkuvuodesta 2017. Vapaa-ajallaan Pasi ei kärsi tekemisen puutteesta, siitä pitävät huolen energinen vaimo, pesti jääkiekkovalmentajana sekä hiljattain hankittu koiranpentu. Lue alta, mitä Pasi ajattelee Finnchatilla työskentelystä ja kuinka hänen kirjahaasteensa sujuu.

Pasi Unicorn

 

1. Kerro lyhyesti tehtävistäsi Finnchatilla.

Meillä on myynnissä selkeät roolit ja prosessit, joiden avulla hommia viedään eteenpäin. Mä toimin meillä prosessin viimeisenä palasena, eli olen asiakasrajapinnassa, käyn tapaamisissa ja muotoilen palvelua asiakkaillemme sopivaksi. Viime kädessä olen vastuussa siitä, että asiakkaat, jotka aloittavat yhteisen matkan kanssamme, ovat sellaisia, joita oikeasti voimme auttaa.

Tämän lisäksi pidän hyvää meininkiä yllä myynnin ja prospektoinnin tiimissä sekä pyrin omalla osaamisellani mahdollistamaan tiimimme onnistumisen joka päivä.

2. Miksi Finnchat?

En muista enää mistä kirjasta luin 16-vuotiaana ajatuksen siitä, että myynti pitää opetella heti työuran alussa. Se jäi mieleeni ja silloin päätin, että myynnistä lähdetään liikkeelle. Uskon edelleenkin, että myynti on sellainen juttu, joka tulevaisuuden takia kannattaa osata. Myyjänä pääsee tutustumaan moniin yrityksiin, liiketoimintamalleihin ja ajatuksiin siitä, mihin maailma on menossa. Lisäksi myynnissä ollaan tekemisissä ihmisten kanssa ja siinä pääsee oppimaan muilta.

Aiemmin tein töitä myynnin parissa pienessä start-upissa ja opin siellä hyvin sen, miten myyjänä pitää ottaa täysi vastuu omasta tekemisestään, mutta myös sitä kautta koko firman tuloksesta. Vaihdoin Finnchatille koska koin, että tämä on sellainen yhteisö, jossa voin oppia yhdessä muiden kanssa vielä enemmän myynnistä ja asiakkuuksien hoidosta. Kaipaan ihmisiä ympärilleni, haluan sparrata ideoitani ja ajatuksiani muiden kanssa. Finnchatilla työkaverit tarjoavat siihen mahdollisuuden.

Myynti pitää opetella heti työuran alussa.

Perimmäinen syy siihen, miksi halusin astua Finnchatin remmiin oli se, että olemme tekemisissä kiinnostavien asioiden parissa, jotka tulevat mullistamaan maailmaa tulevien vuosien aikana – chat, chat-botit ja tekoäly.

3. Tavoitteenasi on lukea 60 kirjaa vuodessa. Oletko päässyt tavoitteeseesi? Mikä kirja meidän kaikkien tulisi lukea?

Viime vuonna pääsin 58 kirjaan, eli en ihan onnistunut, vaikka lasken mukaan myös kuunnellut kirjat. Nykyään huomaan, että blogit, vlogit ja podcastit vievät entistä enemmän aikaa siltä ajalta, jonka kulutin ennen kirjojen lukemiseen tai kuuntelemiseen.

Minua kiinnostaa enemmän se, minkälainen prosessi oivalluksen taustalla on ollut.

Kirjojen etu edellä mainittuihin on se, että kirjassa on aina laajemmin kerrottuna kirjailijan ajatuksia ja taustaa – se vastaa yleensä siihen kysymykseen, että miksi kirjan kirjoittaja päätyi tiettyyn lopputulokseen. Kun puolestaan blogeissa yleensä esitellään vain tuo lopputulos tai oivallus ilman taustalla vaikuttanutta ajatusprosessia. Minua kiinnostaa enemmän se, minkälainen prosessi oivalluksen taustalla on ollut.

Voin lämpimästi suositella jokaista etsimään aikaa kirjoille ja panostamaan kirjojen lukemiseen. Hyvä kirja, josta kannattaa aloittaa matka kirjojen pariin on Paulo Coelhon klassikko, Alkemisti. Jos tuntuu, että kirjat alkavat olla jo aika hyvin luettuina, niin yksi, joka kannattaa lukea vaikka uudestaan on Bill Georgen ja Peter Simsin True North.

Artikkeli julkaistu 13.4.2018 • Kirjoittanut Finnchat

Kirjoituksen avainsanat: finnchat unicorn | henkilöstö | sales manager

Lataa maksuton digitaalisen asiakaskokemuksen opas

Digitaalinen asiakaskokemus syntyy, kun asiakas on tekemisissä yrityksen kanssa digitaalisissa kanavissa ostoprosessin eri vaiheissa. Digitaalisen asiakaskokemuksen on todistettu vaikuttavan positiivisesti asiakastyytyväisyyteen, yritykseen sitoutumiseen, positiiviseen word-of-mouth-viestintään sekä lisääntyneeseen kulutukseen verkossa. 

Koostimme tietopaketin digitaalisesta asiakaskokemuksesta ja sen kehittämisen vaikutuksista yritystoimintaan. Opas sisältää laajan tutkimuksen chat-palvelun vaikutuksesta verkkokaupan asiakaskokemukseen.

Share This