Finnchat Unicorn – Sales Representative Aleksi Iittainen

finnchat unicorn

Etusivu » Blogi » Finnchat Unicorn – Sales Representative Aleksi Iittainen

Jo reilun vuoden ajan tämä Pirkanmaalta lähtöisin oleva nuorimies on haastanut itsensä joka aamu pyöräilemään Ylistönmäen huipulle, jossa briljantin chat-palvelun päämajamme sijaitsee. Kun mäki on selätetty, toimistolle on saavuttu ja hengitys on saatu tasattua, niin mitä Sales Representativena toimivan Aleksin päivä pitää sisällään? Se selviää pian!

Millasista jutuista sun työpäivä rakentuu?

Mulla on ollu aamupuuron syöminen rutiinina niin kauan, kun jaksan muistaa. Siksi onkin kiva, että meillä se kuuluu firman puolesta evästarjontaan. Puurokulho seuranani katson ensimmäisenä läpi sähköpostit ja tämän päivän agendan ja aikataulut. 

Lukaisen tietysti myös uutiset läpi; mitä maailmalla ja Suomen yritysmaailmassa tapahtuu. Tutkin samalla onko siellä jotain, joka vaikuttaa mun työhön, ja löytyykö niiden kautta joku uusi, kiinnostava yritys, jota kannattaisi kontaktoida? Näin päivää onkin pohjustettu varsin mallikkaasti.

Toimin Sales Representativena, eli tarkemmin meidän myyntiprosessin alkupäässä. Kontaktoin yrityksiä, joiden liiketoiminnallisten tavoitteiden toteutumista voitaisiin meidän palvelutarjoomalla tukea. Keinot potentiaalisten asiakkaiden tavoittamiseksi on monet, mutta tavoite on aina sama. Mun päiviin kuuluu soittelua, sähköpostien lähettämistä, videodemoja ja savumerkkejä – mitä ikinä asiakkaan kanssa kommunikointi vaatiikaan.

Miks Finnchat on sunlainen työpaikka?

Mä oon aina liekeissä, kun puhutaan tiimityöskentelystä – tiimityötaidot kuuluu ehdottomasti mun vahvuuksiin. Oon koko ikäni toiminu tiimeissä, niin urheilussa, työssä kun opiskelussakin. Finnchatin kulttuurissa keskeistä on pyrkiä tavoitteita kohden nimenomaan yhdessä. Aina mennään eteenpäin kun tehdään, opitaan ja kehitytään porukassa. Kaikilla meillä on täällä tiimi, johon tukeutua.

Myyntityössä pidän meidän tiimihenkeä erityisen tärkeenä, kun voidaan jakaa onnistumiset ja epäonnistumiset. Ikinä ei tarvii jäädä mihinkään huonompaan fiilikseen vellomaan, vaan tilanteet voidaan käydä porukalla läpi. Siitä saa taas sataprosenttisen latauksen uuteen asiakaskohtaamiseen.

Mulle tosi ominaista on myös kehittymis- ja kehittämishalukkuus, ja se sopii Finnchatin kulttuuriin kun nakutettu. Meillä kehitetään asioita jatkuvalla tahdilla, ja koenkin, että mun omalla toiminnalla voin tukea sitä kehitystä osaltani päivittäin. Yksilön näkemyksille ja henkilökohtaiselle kehitykselle annetaan tilaa ja arvoa meillä.

Huhujen mukaan sun vapaa-aika kuluu monipuolisesti urheilun parissa – pitääkö tuo paikkaansa?

Kyllä se taitaa pitää paikkaansa! Mulla on pitkä historia jalkapallon parista, josta on valitettavasti täytynyt sittemmin luopua terveydellisistä syistä. Tuon tilalle olen löytänyt tässä vuosien mittaan jos jonkinlaista – frisbeegolfia, tennistä ja boulderointia.

Hetkinen, mitä on boulderointi?

Se on kiipeilyn alalaji, jossa kiipeillään ilman valjaita tai muita turvavälineitä kallionseinämiä, siirtolohkareita tai kiipeilyseiniä pitkin noin viiden metrin korkeuteen. Tää on mulle pitkästä aikaa oikea harrastus, johon sisältyy intohimoa tehdä ja kehittyä. Suomessa on paljon esimerkiks jääkauden aikaisia lohkareita, joissa on hyvä kiipeillä, ja täältä Jyväskylästä löytyy hyvä kiipeilysalikin, joten kiivettävää kyllä riittää!

Loppukevennyksenä kerro meille jotakin yllättävää susta!

Me perustettiin lukioaikoina Kangasalan lukioon mieskuoro – ja siellä se yhä pyörii! Toiminta perustu lähinnä siihen, että vaan muutama osas laulaa, ja suurin osa esiintyä. Kuitenkin yhessä tekeminen oli se idea, ja kaikki pääs hyödyntämään monipuolisesti just niitä omia vahvuuksiaan. Kaikkineen siis sopiva yhdistelmä innokkuutta ja taitoa – siks olikin sopivaa päättää keikat aina siihen, että otettiin paidat pois.

Haastattelun ja alkuperäisen tekstin on tuottanut Anniina Kytönen

Artikkeli julkaistu 25.10.2019 • Kirjoittanut Finnchat

Kirjoituksen avainsanat: finnchat unicorn | henkilöstö

Lataa maksuton digitaalisen asiakaskokemuksen opas

Digitaalinen asiakaskokemus syntyy, kun asiakas on tekemisissä yrityksen kanssa digitaalisissa kanavissa ostoprosessin eri vaiheissa. Digitaalisen asiakaskokemuksen on todistettu vaikuttavan positiivisesti asiakastyytyväisyyteen, yritykseen sitoutumiseen, positiiviseen word-of-mouth-viestintään sekä lisääntyneeseen kulutukseen verkossa. 

Koostimme tietopaketin digitaalisesta asiakaskokemuksesta ja sen kehittämisen vaikutuksista yritystoimintaan. Opas sisältää laajan tutkimuksen chat-palvelun vaikutuksesta verkkokaupan asiakaskokemukseen.

Share This