Jopa 35 % verkkokaupan asiakkaista kaipaa asiakaspalvelua

ongelmatilanne

Etusivu » Blogi » Jopa 35 % verkkokaupan asiakkaista kaipaa asiakaspalvelua

“Vain 35 % verkkokaupan asiakkaista kaipaa asiakaspalvelua”, rääkyy Fonectan ja IROResearchin marras–joulukuussa 2015 toteuttama tutkimus, jossa selvitettiin, mitä asiakaspalvelu merkitsee verkkokaupan asiakkaille.

Toisin sanoen joka kolmas asiakkaista voi jättää ostoksen kokonaan tekemättä, koska ei saa tarvitsemaansa tukea ja asiakaspalvelu verkossa on unohdettu. Siinä menee melkoisesti verkkokaupan myyntiä ohi suun. Jokaisen verkkokaupan ylläpitäjän kannattaakin lukea tulokset näin: Jopa 35 % verkkokaupan asiakkaista kaipaa asiakaspalvelua Fonectan ja IROResearchin tekemän tutkimuksen mukaan.

jopa 30 % poistui verkkokaupasta.

Tutkimuksemme chatin hyödyistä verkkokaupassa antoi samankaltaisia lukuja. Ongelmatilanne oli tullut vastaaan 31.7% asiakkaista, jotka vierailicat kyselyn verkkokaupoissa. Heistä jopa 30 % poistui verkkokaupasta. Chatissa asiakaspalvelija taas pystyi ratkaisemaan ongelmatilanteista yli 72 % ja mahdollisti asiakkaan ostoprosessin loppuun viemisen.

Chatin asiakaspalvelija ratkaisi ongelmatilanteista 72,4 %

En usko, että numeroita tarvitsee pyöritellä tämän enempää, vaan ne puhuvat jo puolestaan. Asiakaspalvelulla on verkkokaupassa merkittävä vaikutus tuloksellisuuteen.

Oletko siis valmis jättämään kolmasosan asiakkaistasi heitteille?

Fonectan ja IROResearchin tutkimuksen löydät tästä linkistä: Vain reilu kolmasosa kaipaa asiakaspalvelua verkkokaupassa

Meidän tutkimuksemme voit lukea täältä: Chatin hyödyt verkkokaupassa

Artikkeli julkaistu 12.1.2016 • Kirjoittanut Marko Toivonen

Kirjoituksen avainsanat: 

Lataa maksuton digitaalisen asiakaskokemuksen opas

Digitaalinen asiakaskokemus syntyy, kun asiakas on tekemisissä yrityksen kanssa digitaalisissa kanavissa ostoprosessin eri vaiheissa. Digitaalisen asiakaskokemuksen on todistettu vaikuttavan positiivisesti asiakastyytyväisyyteen, yritykseen sitoutumiseen, positiiviseen word-of-mouth-viestintään sekä lisääntyneeseen kulutukseen verkossa. 

Koostimme tietopaketin digitaalisesta asiakaskokemuksesta ja sen kehittämisen vaikutuksista yritystoimintaan. Opas sisältää laajan tutkimuksen chat-palvelun vaikutuksesta verkkokaupan asiakaskokemukseen.

Share This