Tekoäly peilaa yhteiskuntaa

Etusivu » Blogi » Tekoäly peilaa yhteiskuntaa

Onko vielä liian aikaista?

Tekoälyn saavutuksia ei voi kiistää ja on väistämätöntä, että se tulee hivuttautumaan mitä arkisimpiin askareihin, kuten kukkien kasteluun ja huonevalon kirkkauteen sekä kauppareissuihin. Pysähdyin pohtimaan YLE:n artikkelin myötä tekoälyn huonoja ja hieman pelottaviakin ominaisuuksia. Kyseessä ei tällä kertaa ole se ensimmäisenä mieleen tuleva robottien maailmanvalloitus, vaan niinkin arkinen asia kuin työnhaku.

Artikkelissa mainitaan, kuinka esimerkiksi Google-Kääntäjä oppii ennakkoluuloja ja peilaa vanhoja perinteitä. Varsin pysäyttävä esimerkki on suomenkielinen lause “Hän on toimitusjohtaja” , joka englanniksi käännettäessä on Googlen mukaan “He’s the managing director.” Vastaavasti “Hän on hoitaja.” kääntyy “She’s a nurse.”

Google-kääntäjä siis määrittelee persoonapronominin ammatin perusteella. (Yle, 2017)

Ilmiö perustuu siihen, että kääntäjää on “opetettu” syöttämällä valtavia määriä tekstejä, joiden mukaan kieli ja on opittu. (Yle, 2017)

Mielestäni on huolestuttavaa, että tekoälyn myötä muodostuu ryhmä hakijoita, jotka eivät välttämättä ikinä pääse prosessissa vaiheeseen, jossa “oikeat” ihmiset ottavat hakemukset käsittelyyn esimerkiksi CV:ssä olevan puutteen takia. YLE:n artikkelissa tätä pidetään mahdollisena ja jollakin tavoin jo esillä olevana ilmiönä.

Ihminen ohjelmoi algoritmit

Tekoäly toimii ihmisen asettamilla ja ohjelmoimilla algoritmeillä tarkoittaen sitä, että ne eivät ole neutraaleja (Yle, 2017). Yhteiskunnan rakenteet, asenteet ja ennakkoluulot välittyvät myös algoritmeihin. Uskoisin, että usein täysin tahattomasti. Siksi tulinkin pohdinnassani kyseisen artikkelin pohjalta siihen tulokseen, että esimerkiksi rekrytoinnissa tekoälyn käyttö on vielä hyvin varhaisessa vaiheessa ja mielestäni sitä ei ole toistaiseksi hyvä soveltaa kuin aivan ensimmäisillä hakuportailla, jos niilläkään (ennen kuin algoritmeistä pystytään tekemään aidosti neutraaleja).

Oikeita ihmisiä siis tarvitaan, onhan kyse lopulta inhimillisestä valinnasta!

Lähde:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/10/07/tekoaly-valitsee-jo-suomessakin-parhaat-tyonhakijat-tutkijat-lisaa-syrjintaa

Artikkeli julkaistu 23.10.2017 • Kirjoittanut Finnchat

Kirjoituksen avainsanat: tekoäly

Lataa maksuton digitaalisen asiakaskokemuksen opas

Digitaalinen asiakaskokemus syntyy, kun asiakas on tekemisissä yrityksen kanssa digitaalisissa kanavissa ostoprosessin eri vaiheissa. Digitaalisen asiakaskokemuksen on todistettu vaikuttavan positiivisesti asiakastyytyväisyyteen, yritykseen sitoutumiseen, positiiviseen word-of-mouth-viestintään sekä lisääntyneeseen kulutukseen verkossa. 

Koostimme tietopaketin digitaalisesta asiakaskokemuksesta ja sen kehittämisen vaikutuksista yritystoimintaan. Opas sisältää laajan tutkimuksen chat-palvelun vaikutuksesta verkkokaupan asiakaskokemukseen.

Share This