Tekoälyä asiakaspalveluun – vihdoin myös suomeksi

tekoälyavusteinen chatbot

Etusivu » Blogi » Tekoälyä asiakaspalveluun – vihdoin myös suomeksi

Tekoälypohjainen suomenkielinen asiakaspalvelu on vielä tähän päivään saakka ollut suurempien organisaatioiden luksustuote. Tekoälystä on puhuttu asiakaspalvelun tukena jo vuosia, mutta Suomi ei ole saanut pienenä kielialueena tarvittavaa tukea kansainvälisten asiakaspalveluteknologioiden osalta.

Finnchat on odottanut hiukan aiempia toteutuksia edullisemman hintapisteen mahdollistavaa teknologiaa, joka kuitenkin tarjoilee mahdollisuuden erinomaiseen asiakaskokemukseen tekoälyä ja ihmistä yhdistelevässä kentässä.

Intercomin Resolution Bot tuo tekoälyavusteiset botit kaikkien ulottuville

Syksyllä 2021 kansainvälinen teknologiajätti Intercom toi markkinoille suomen kielen tuen jo pitkään käytössä olleeseen Resolution Bottiin. Nimensä mukaisesti Resolution Bot ei tarjoa vastauksia, vaan ratkaisuja. Se mahdollistaa tekoälyavusteisten chatbot-ratkaisujen toteuttamisen kohtuuhintaan ilman suuria teknologiakustannuksia.

Intercomin Resolution Botin toimintaperiaate on Suomessa uusi. Tekoälybotti ei vastaanota asiakasta, vaan tulee mukaan tarjoamaan ratkaisua asiakkaan kysyessä sellaisen kysymyksen, johon botti on koulutettu. Botti ei tule väliin, mikäli asiakas ei kysy kysymystä johon se osaa vastata. Näin voidaan varmistaa palvelukokemuksen laatu. Asiakas ei turhaudu siihen, että chatbot on vastassa ja pyytää kysymään kysymyksiä, joihin botti ei tiedä vastauksia.Resolution Bot -ratkaisubotin suurimpina hyötyinä ovat ihmisille päätyvän palvelukysynnän väheneminen kolmanneksella, 24/7-palvelu sekä hyvän palvelukokemuksen takaaminen automaatiosta huolimatta.

Asiakkaamme ovat toivoneet jo pitkään tekoälyavusteisia chatbotteja. Meille on tärkeintä se, että tekoälyn astuessa mukaan pystymme edelleen takaamaan laadukkaan asiakaskokemuksen. Nyt Intercomin teknologia on kehittynyt sille tasolle, että voimme toteuttaa kohtuuhintaan suomenkielisiä tekoälyavusteisia botteja, jotka mahdollistavat myös hyvän asiakaskokemuksen.
– Pasi Suojala, Kaupallinen johtaja, Finnchat

Finnchat suunnittelee ja toteuttaa tekoälyavusteiset ratkaisubotit Intercomin kumppanina

Mikään teknologia ei itsessään voi varmistaa chatbotin ja ihmisen saumatonta yhteistyötä laadukkaan asiakaskokemuksen vaatimalla tavalla. Tähän tarvitaan aina aiheeseen erikoistunutta suunnittelu- sekä asiantuntijatyötä, jota Finnchat ainoana suomalaisena Intercom-sertifioituna palvelukumppanina tarjoaa.

Kymmenen vuoden kokemus eri toimialojen ostoympäristöjen muutoksesta, aidoista asiakaskohtaamisista verkkokanavissa sekä näkemys asiakaspalvelusta tekevät Finnchatista osaavan suunnittelu- ja kehityskumppanin.

Lue lisää Finnchatin tarjoamista tekoälyavusteisista ratkaisuboteista

Artikkeli julkaistu 7.10.2021 • Kirjoittanut Pietari Sipponen
chatbot-opas 2022

Chatbot-opas 2022

Päivitimme chatbot-oppaamme vuodelle 2022 ajankohtaiseksi 40 sivun tietopaketiksi.

Chatbotteja voi hyödyntää verkkosivuilla niin konversioiden tuottamiseen, verkkovierailijan aktivointiin, rekrytointiin kuin asiakaspalvelun tehostamiseen. Uudistetussa chatbot-oppaassa sukellamme pintaa syvemmälle chatbot-maailmaan sekä käymme läpi erilaiset chatbotit ja niiden käyttötarkoitukset tutkimustiedolla höystettynä.

Share This