fbpx

Vuorovaikutus verkkosivuilla

22.11.2019

Etusivu » Blogi » Vuorovaikutus verkkosivuilla

Uskon, että melkein jokainen tunnistaa sen tilanteen, kun kaupassa pyöriessä myyjä tulee tarjoamaan apuaan. Vuorovaikutus myyjien kanssa sekä heidän merkitys ostotilanteen eri vaiheissa on edelleen tärkeää, vaikka tänä päivänä ihmiset ovatkin huomattavasti tietoisempia markkinoilla olevista tuotteista. Onkin todettava, että onhan myyjien rooli ja heidän tarjoama apu monesti todella tarpeen, varsinkin silloin kun on laittamassa rahojaan johonkin hieman arvokkaampaan tai ehkä itselle tuntemattomampaan asiaan.

Entäs nyt, kun kaupankäynti tapahtuu enemmän ja enemmän verkossa? Myyjien rooli kaupoissa on väistämättä vähentynyt, mutta myös verkkoshoppailijat saattavat haluta myyjän apua ostoksia tehdessään. Accenture on tutkinut, että jopa 71% verkkosivu vierailijoista haluaa olla vuorovaikutuksessa asiakaspalvelijan kanssa mikäli kysymyksiä palvelusta tai tuotteesta herää. Samassa tutkimuksessa on todettu, että mikäli vuorovaikutus on puutteellista tai  huonolaatuista, 61% vierailijoista jättäisi ostoksensa kokonaan tekemättä ja poistuisi kyseisestä verkkokaupasta. Voidaan siis samaan hengenvetoon todeta, että asiakaspalvelun rooli on edelleen todella merkittävässä roolissa koko ostoprosessin kannalta, sen muoto on vain hieman muuttunut. 

Samassa tutkimuksessa on todettu, että mikäli vuorovaikutus on puutteellista tai  huonolaatuista, 61% vierailijoista jättäisi ostoksensa kokonaan tekemättä ja poistuisi kyseisestä verkkokaupasta.

 

Tämän päivän verkkosivujen vuorovaikutuksen tähtipelaajana toimii ehdottomasti chat. Vaikutus vuorovaikutuksen määrään verkossa chatin avulla on suuri, eikä syyttä. Se mahdollistaa verkkosivu vierailijalle juuri sellaisen avun mitä hän itse tarvitsee, sillä hetkellä kun sitä tarvitsee. Nopea vastaus chatissa on myynnin kannalta tärkeää. Verraten esimerkiksi sähköpostilla käytävään keskusteluun on sähköposti huomattavasti heikompi vaihtoehto. Tähän vaikuttaa ensisijaisesti se, että sähköpostin kautta vastausaika on paljon pidempi. Kun asiakas joutuu odottamaan vastausta on mahdollista, että hän poistuu verkkosivuilta kesken ostoprosessin. Chatin avulla saadaan verkkokauppoihin jokaiselle asiakkaalle henkilökohtainen palvelu. Ikään kuin oikea tapaaminen ilman toisen todellista kohtaamista ja silmiin katsomista.  

tapaaminen

Chatataan kun tavataan!

Artikkeli julkaistu 22.11.2019 • Kirjoittanut Finnchat

Lataa maksuton verkkosivujen vuorovaikutusopas

Asiakkaiden huomioajasta kilpailu on verkossa äärettömän kovaa. Ne yritykset erottuvat massasta, jotka pystyvät tarjoamaan verkkosivuillaan nopeaa, laadukasta sekä ratkaisukeskeistä henkilökohtaista palvelua oikeaan tarpeeseen liittyen.

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu
support@finnchat.com
09 4255 0427

Finnchat Oy
Ylistönmäentie 24, B-rappu (sisäpiha)
40500, Jyväskylä, Finland

Share This