fbpx

Chat-palvelu

Autamme, kun haluat palvella verkkosivukävijöitäsi nopeasti ja henkilökohtaisesti

Kun etsit kivijalkaliikkeestä farkkuja, niin arvostat todennäköisesti henkilökohtaista palvelua, jolla sinua avustetaan juuri mittoihisi ja mieltymyksiisi sopivien housujen valinnassa. Vaikka tekoäly tarjoaa verkossa paljon mahdollisuuksia, niin henkilökohtaisella ihmiseltä ihmiselle tapahtuvalla kohtaamisella on suuri merkitys asiakaskokemuksessa. Chat-palvelun avulla voit tarjota verkkosivukävijöillesi nopeaa ja reaaliaikaista henkilökohtaista palvelua juuri oikeaan aikaan.

Kun suhteutan kuukausikustannukset siihen kehitystyön määrään, mitä vaaditaan laadukkaan chat-palvelun tuottamiseen ja sen ylläpitämiseen, on meidän järkevää ulkoistaa chat-palvelu. Chat-palvelu vaatii jatkuvaa kehittämistä. Jos työntekijöitä ei ole jonoksi asti, jotka pystyvät siihen keskittymään, niin suosittelen ehdottomasti Finnchatia kumppanina.

Anna-Mari Nyyssönen

Asiakkuuspäällikkö, Leppäkosken Energia

Nopea vuorovaikutus ihmiseltä toiselle on suuri kilpailuetu

Suurin osa verkkosivukävijöistä haluaa jutella ihmisen kanssa ratkaisua etsiessään. On tärkeää, että näille ihmisille tarjotaan myös verkossa mahdollisuus henkilökohtaiseen palveluun. Chat-palvelulla pystymme tarjoamaan verkkosivuillesi nopean henkilökohtaisen vuorovaikutuksen juuri silloin, kun verkkosivukävijä sitä haluaa.

Reaaliaikaisen henkilökohtaisen avun tarjoaminen verkossa on suuri kilpailuetu niin asiakaspalvelussa kuin myös myynninedistämisessä. Jos kävijä ei löydä sivuiltanne nopeasti etsimäänsä apua, niin vaarana on nopea poistuminen sivuilta ja siirtyminen kilpailijoiden verkkosivuille ratkaisua etsimään.

Laadukkaat kohtaamiset palveluna

Chat-palvelussamme saatte käyttöön yrityksellenne osoitetun asiakaspalvelijatiimin, joka tarjoaa verkkosivukävijöillenne aktiivisesti apua niin asiakaspalveluun kuin myyntiin liittyvissä asioissa. Kun verkkosivukävijä on yhteydessä chat-palvelijaan, niin hänen viestiin vastataan 10 sekunnissa.

Chat-palvelulla pystymme vastaamaan vaativienkin brändien laatuvaatimuksiin niin myyntiin kuin asiakaspalveluun liittyvissä asioissa. Yli kahden miljoonan verkossa tapahtuneen asiakaskohtaamisen kokemus on opettanut meille, miten laadukas reaaliaikainen chat-vuorovaikutus verkossa rakennetaan.

Käyttämämme Intercom-teknologian kävijäpohjainen seuranta mahdollistaa sen, että asiakaspalvelijoillamme on nähtävillä myös keskustelukumppanin aiempi toiminta verkkosivuillanne. Tämä mahdollistaa laadukkaamman ja henkilökohtaisemman palvelun.

Emme olisi tässä näin hyvän chat-ratkaisun kanssa, ellei meillä olisi kumppania, jolla on näkemystä ja osaamista. Yksi parhaista asioista, mitä me saatiin heti Finnchatilta, oli välitön vaste ihmisten kyselyille. Ensimmäinen vastaus tulee tiimiltä erittäin nopeasti, ja siihen me ei luultavasti pystyttäisi itse. Asiakaskokemus on Finnchatilla kaiken tekemisen ytimessä. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että viestintä chat-palvelussa toteutetaan aina asiakkaan henkilökohtaisten tarpeiden kautta.

Pekka Majaniemi

Marketing Automation Manager, Paytrail

Miten chat-palveluprojekti etenee?

1

Ota meihin yhteyttä – varaa maksuton kartoitus klikkaamalla tästä

2

Määrittelemme tavoitteet kanssasi

3

Suunnittelemme verkkosivuillesi proaktiiviset keskustelunavaukset

4

Tapaat chat-tiimin ja pääset keskustelemaan heidän kanssa yhteisistä tavoitteista

5

Seuraamme tuloksia ja toimitamme selkeät raportit

6

Tulosten perusteella kehitämme palvelua yhä paremmaksi

Lataa maksuton digitaalisen asiakaskokemuksen opas

Digitaalinen asiakaskokemus syntyy, kun asiakas on tekemisissä yrityksen kanssa digitaalisissa kanavissa ostoprosessin eri vaiheissa. Digitaalisen asiakaskokemuksen on todistettu vaikuttavan positiivisesti asiakastyytyväisyyteen, yritykseen sitoutumiseen, positiiviseen word-of-mouth-viestintään sekä lisääntyneeseen kulutukseen verkossa. 

Koostimme tietopaketin digitaalisesta asiakaskokemuksesta ja sen kehittämisen vaikutuksista yritystoimintaan. Opas sisältää laajan tutkimuksen chat-palvelun vaikutuksesta verkkokaupan asiakaskokemukseen.

Kysy meiltä lisää chat-palvelustamme!

Finnchat van Bot kertoo lisää chat-palvelustamme ja ohjaa sinut halutessasi keskustelemaan suoraan asiantuntijoidemme kanssa.