Chat-palvelun tuottolaskuri verkkokaupalle - Finnchat

Chat-palvelun tuottolaskuri verkkokaupoille

Kävijöitä (kk)

Keskiostos

3991.68

Chat-palvelu on yhä usealle verkkokaupalle ainoastaan asiakaspalvelukanava. Tuotto-odotuksia ei aseteta tai niitä ei kunnolla pystytä seuraamaan. Finnchat™ -palvelun tuloksia seurataan aktiivisesti ja niistä raportoidaan läpinäkyvästi – asiakkaan ehdoilla. Laske helposti tuottolaskurilla, kuinka monta lisäeuroa chat voi saada irti verkkokaupassasi.

Tiesitkö: Chat-palvelu on tuloksellista vain, kun sen tekijät ovat oikeat. Finnchat™ -palvelu sisältää aina alan parhaat chat-tekijät.

Meillä on vuosien kokemus chat-palvelun tehokkuuden mittaamisesta. Ota yhteyttä asiantuntijaamme, niin lasketaan teille yrityskohtainen tuottoarvio chatille!

Chat lisää myyntiä verkkokaupassa

18% chatin käyttäjistä tekee ostoksen. Tutkimustemme mukaan jopa 18 prosenttia kaikista chat-myyjän kanssa keskustelleista tekee ostoksen.

35% suuremmat keskiostokset. Chat-myyjän kanssa keskustelevien keskiostokset ovat 35 prosenttia suuremmat kuin niiden, jotka eivät keskustele chat-asiakaspalvelijan kanssa ennen ostopäätöstä.

92% ongelmista ratkaistaan chatissa. Tiedätkö miksi asiakas hylkää ostoskorinsa? Chat ratkaisee asiakkaan ongelman reaaliajassa ja varmistaa loppuun asti viedyn ostoaikomuksen.

Lisätietoja tai tarjouspyyntö?
Kerromme kuinka saat verkkokaupastasi enemmän irti!

*Tietojasi käytetään Finnchatin yhteydenottoon.

pasi_suojalaKiire? Soita meille vaikka heti. Pasi Suojala, Chief Commercial Officer, +358 40 912 4996


”Henkilökuntanne omaksui käsittämättömän nopeasti tuotteidemme ja palvelujemme ominaisuudet, hyödyt jne. Tästä olenkin antanut palautetta Terolle välitettäväksi ao. henkilöille jo aikaisemminkin. Varsinkin Anne on helmi!”

Mika Tyrväinen, Founder & CSO (Sales), Naturvention Oy