Myyntiputki muuttuu toimivammaksi chatin avulla - Finnchat

Chat parantaa myyntiputken toimivuutta

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Moni yritys käyttää reippaasti rahaa mainontaan, mutta ei huolehdi myyntiputken kunnosta. Esimerkiksi Vilkas Groupin Timo Korvenoja on esittänyt, että verkkokauppiaat käyttävät 92 euroa ohjatakseen asiakkaan sivuilleen, mutta vain yhden euron konvertoidakseen käynnin myynniksi. Toisin sanoen verkkokaupat käyttävät suhteessa naurettavan vähän rahaa asiakaskokemukseen panostamiseen ja myyntiputken jatkumiseen loppuun asti.
Chatin avulla myyntiputki on kuitenkin parannettavissa.

Kuvitellaan esimerkkitilanne. Verkkokauppa käyttää ensin rahaa mediamainontaan saadakseen ihmiset liikkeelle. Kun potentiaaliset asiakkaat ryhtyvät etsimään netistä tietoa tuotteista, yritys hyödyntää Google AdWords -mainontaa, jonka avulla ihmisiä houkutellaan omaan verkkokauppaan.
AdWords-markkinoinnissa on kuitenkin piste, jonka jälkeen siihen lisätty raha ei enää tuota parasta mahdollista tulosta. (Tästä enemmän seuraavassa blogitekstissä.) Adwordsiin ei siis kannata työntää lisää rahaa sen jälkeen, kun tuottavimmat asiakkaat on jo saatu sivuille.
Ja kun asiakas on saatu verkkokauppaan, hänet pitäisi saada myös ostamaan. Usein asiakas jää kuitenkin aivan yksin: tuotekortit saattavat olla puutteellisia, maksaminen tökkii eikä asiakaspalvelijaa näy. Silloin asiakas karkaa hetkessä muualle.

Chat yhdistää optimoinnin ja markkinoinnin

Hakukoneoptimoinnissa käytetään ensin rahaa hyvän sisällön tekemiseen, mikä tuo orgaanisten hakujen kautta verkkokauppaan myöhemmin ilmaisia kävijöitä. Hakukonemarkkinoinnissa taas maksetaan Googlelle siitä, että saadaan kävijöitä ja tuloksia heti.
Chatin rooli verkkokaupassa on yhdistelmä hakukoneoptimointia ja -markkinointia. Chatissa on mahdollista ratkoa reaaliajassa kauppapaikan konversioon liittyviä ongelmia, koska asiakas on yhteydessä oikeaan ihmiseen. Samaan aikaan on mahdollisuus optimointiin, koska keskustelun sisällöistä nousevat ne asiat, joiden avulla verkkokaupan toimivuutta voidaan parantaa.
Chat on siis erinomainen tapa huolehtia siitä, että kauppapaikan myyntiputki on kunnossa alusta loppuun.

/ /

Lisää aiheesta: