Chatbot on ratkaisu moneen - ei vain asiakaspalvelua

Ei vain asiakaspalvelua – chatbot on ratkaisu moneen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ehtikö hetken kiinnostus chatbotteja kohtaan jo laantua? Ei hätää. Tässä kaksi sovellusta, jotka ovat hyvinkin käytännönläheisiä, kiinnostavia – ja ehkä jopa hyödyllisiä.

Jos sinulle on yhä kysymysmerkki, mitä ovat nuo chatbotit, suosittelen lukaisemaan ensin aikaisemmin kirjoittamani tekstin aiheesta: Mikä ihmeen chatbot?

CV = Chatbot

Esther Crawford kirjoitti Lifehacker-blogissa, kuinka hänen intonsa oppia chatboteista enemmän johti päätökseen rutistaa oma CV chatbotiksi. LinkedIn-profiili on niin last season. Periaatteessahan itsestään kertominen olisi helppoa, kun työnantajatkin tuppaavat kysymään samat kysymykset uudelleen ja uudelleen… Periaatteessa.

Crawford kirjoitti blogikirjoituksessaan kuitenkin kokeneensa suurimmaksi haasteekseen mielenkiintoisen ja luontevan keskustelun (tai vastausten) säilyttämisen läpi monimuotoisten kysymysten. Lopputulokset olivat kuulemma kuitenkin erittäin lupaavia. Ja kun kyseessä on hyvin rajattuun käyttöön luotu chatbot, se on mahdollista luoda jopa ilman erityisiä kooditaitoja.

network-782707

Lue koko tarina täältä: How I turned my resume into a chat bot

911bot – helpompi kuin soitto hätänumeroon?

En tiedä, onko puhelimella soittaminen sitten mennyttä aikaa, mutta näköjään myös hätäpuhelut voidaan ohjata osittain Facebook Messengerin huomaan. Juju on siinä, kuinka Messengeriin sisäänrakennettu chatbot osaa antaa sinulle helposti luettavia ohjeita siitä, miten toimia hätätilanteessa. Esimerkiksi elvytystaidot saattavat monelta unohtua ajan saatossa ja kuvallinen (GIF) ohje saattaisi pelastaa henkiä oikealla hetkellä. Toinen 911botin etu on sen tuoma mahdollisuus jakaa mm. sijaintitietoa, valokuvia tai esimerkiksi nauhoitusta tilanteesta reaaliajassa.

911bot oli Disrupt Hackathonin tulos New Yorkissa.

Tiesitkö muuten

Yksi kaikkien aikojen suosituimmista chatboteista oli niistä ensimmäinen. ELIZA luotiin parodioimaan psykoterapeuttia. Se kyselee avoimia kysymyksiä ja ohjaa keskustelijaa jatkokysymyksillä, kuten “Miltä se sinusta tuntuu?” tai “Mitä se sinusta tarkoittaa?”.

/

Lisää aiheesta: