Facebook Messenger tappoi Live Chatin! No ei kai? - Finnchat

Facebook Messenger tappoi Live Chatin! No ei kai?

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Kirjoitin aiemmin, kuinka helppoa Facebook Messengerin käyttöönotto on nyt millä tahansa verkkosivulla. Samaan aikaan useampikin blogi julisti erilaisten Live Chat palvelujen kuolemaa Facebook Messengerin jyrätessä ne tieltään. Onko tässä mitään perää? Onko Live Chat -sovellusten aika ohitse ja kaikkien päättäjien katse nyt Facebook Messengerissä?

…julisti erilaisten Live Chat palvelujen kuolemaa…

No ei ole. Tässä artikkelissa käyn lyhyesti läpi miksi.

1. Facebook on paljon muuta, kuin chat-sovelluksen ylläpitäjä

Facebook ylläpitää Messenger ominaisuutta, koska se tukee sen Omaa ansaintalogiikkaa. Kun Live Chat -sovelluksen kehittäjälle sinä olet asiakkaana ”ylin jumala”, niin Facebook tarjoaa Messenger -palvelunsa verkkosivullesi, jotta he saavat kiinni Sinun asiakkaistasi.

Lopulta Facebook voi myydä yrityksellesi paremmin kohdennettua markkinointia ja sitoa yrityksesi tiukemmin Facebookin ekosysteemiin.

Live Chat -sovelluksen kehittäjälle sinä olet asiakkaana ”ylin jumala”

Tämä ei välttämättä ole huono asia. Kohdennetumpi markkinointi on aina parempaa markkinointia.

Mutta se ei ole läheskään aina asia, mitä chat-palvelulla tavoitellaan. Tämä lähtökohta määrittää Facebook Messengerin sovelluskehitystä. Turha siis odottaa kovin kummoisia analytiikka mahdollisuuksia ihan heti.

Btw. Erilaisten chat-palveluiden käyttäjille voidaan jo nyt kohdentaa markkinointia Facebookissa ja muualla.

2. Tietosuoja

Trendi verkkokaupassa ja -palveluissa on ollut jo pitkään käyttäjän yksityisyyttä varjelevampaan suuntaan. Yritysten tuleekin kiinnittää yhä enemmän huomiota palveluidensa turvallisuuteen.
facebook-login
Facebook käytännössä elää datasta, joten ainakin B2B yrityksille suosittelen vahvasti jotain muuta vaihtoehtoa chat-palvelun aloittamiseen. Sinä olet vastuussa asiakkaan tietosuojasta!

Facebook Messengerin käyttö verkkosivulla myös pakottaa kävijän olemaan kirjautunut Facebookiin. Tämä ei kaikille ole ookoo.

3. Käyttäjätukea on turha odottaa

Sovellukset tuppaavat välillä hajoamaan. Meidän palveluumme kuuluvat chat-sovellukset tarjoavat tukea jopa 24/7, joten ongelman korjaaminen ei todennäköisesti vie kuin lyhyen tovin.

Messengerissä kaikki on toisin. Facebook ei priorisoi sinun palveluasi, eikä vastausta ongelmaan kannata odottaa kovin nopealla aikataululla. Pahimmassa tapauksessa chat-palvelusi on poissa käytöstä päiviä.

Me valitsemme aina jokaiselle verkkosivulle sen tarpeille parhaiten sopivan chat-palvelun ja olemme valmiita tekemään hartiavoimin töitä, yhteistyössä sovellustarjoajan kanssa, ongelmatapausten välittömässä korjaamisessa.

Facebook Messenger tarjoaa helpon aloituksen perheen pienimmille

Messenger toimii, kun yrittäjällä on itsellään tahto ja mahdollisuus hoitaa yhteydenotot

Jos verkkosivujen kävijämäärä huitelee alle kolmessa tuhannessa kuukausitasolla, eikä tietosuoja ole yrityksellesi ensisijaisen tärkeä asia asiakaskohtaamisissa, niin Facebook Messenger on varteenotettava vaihtoehto. Kuten aiemmassa raapustuksessani kirjoitin, niin Messenger toimii, kun yrittäjällä on itsellään tahto ja mahdollisuus hoitaa yhteydenotot.

Ohessa pieni vertailu kolmen suositun chat-sovelluksen ominaisuuksista (lähde: LiveChat Inc.):

Lähde: LiveChat Inc.

Kävijämäärien ja vaatimusten kasvaessa Finnchat auttaa mielellään chat-sovelluksen valinnassa. Niin ja me muuten tehdään tarvittaessa ihan mahtava chat-palvelu verkkosivulle kuin verkkosivulle!

Lähteet:

Facebook Chat: An Opportunity, Not a Threat to Live Chat Industry, LiveChat Inc Blog
Live chat was great but now it’s history, Intercom Blog
Kill Email & Chat as Customer Support Channels,
Daan van der Mijden, Director Customer Service at Samsung Electronics Benelux

/ / /

Lisää aiheesta: