Facebook Messenger – Widget verkkosivullesi! - Finnchat

Facebook Messenger – Widget verkkosivullesi!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook on panostanut voimakkaasti pikaviestisovellukseensa viime aikoina. Ensin saapuivat chatbotit conversational commerce -hypejunassa, ja nyt Facebook Messenger avattiin käyttöön myös oman sovelluksensa ulkopuolelle.

1,8 miljardia kuukausittaista käyttäjää on paljon – muttei tarpeeksi. Facebookille ei riitä, että käytät palvelua vain heidän omalla verkkosivullaan ja sovelluksessa. Mikään yllätys ei siis ole, että Messenger saatetaan käyttöön myös käyttäjien omilla verkkosivuilla. Facebook on nimittäin pyrkinyt luomaan oman ekosysteeminsä Messenger-palvelunsa ympärille jo hetken aikaa.

1,8 miljardia kuukausittaista käyttäjää on paljon – muttei tarpeeksi.

Yritys voi nyt tarjota mahdollisuutta pikaviestiä Messenger-sovelluksella yrityksen omilla verkkosivuilla. Palvelun ulottaminen oman sovelluksen ja verkkosivun ulkopuolelle on jatkumoa yrityksille tähdätyissä toiminnoissa.


Lähde: Digital Inspiration – https://www.labnol.org/software/facebook-messenger-chat-widget/9583/

Näin Facebook Messenger Chat-Widget asennetaan verkkosivulle

Facebook Chat Widgetin asentaminen verkkosivulle on yhtä helppoa kuin minkä tahansa muunkin chat-palvelun. Kaikki mitä se vaatii on koodipätkän kopioinnin ja liittämisen verkkosivun pohjaan. Näin saat Messenger Widgetin näkymään kaikkialla verkkosivullasi.

Löydät kopioitavan koodipätkän Digital Inspiration -blogista.

Ennen kuin lähdet suin päin asennuspuuhiin, vilkaisehan kuitenkin tämä artikkeli loppuun.

mutta isomman kannattaa vielä varoa.

Messenger on mahtava…

Alustavasti tämä on aivan mahtava uutinen. Se karsii erilaisia yhteydenpidon kanavia (Facebook, verkkosivun chat-sovellus…) ja tekee kaikesta vähän helpompaa esimerkiksi yrittäjälle. Messenger kulkee kuitenkin yrittäjän taskussa jatkuvasti, ja kysymyksiin vastaaminen on helppoa ja nopeaa lähes mihin kellonaikaan tahansa.

Facebook Messengerin käyttö verkkosivun chat-ohjelmistona mahdollistaa myös asiakkaan tunnistamisen (Facebook-käyttäjä -tasolla) ja keskustelun jatkamisen myöhemmin ”lennosta”, eri alustoilla.

Ihan mahtava juttu, mutta isomman kannattaa vielä varoa.

…pienelle yritykselle

Messenger on monella tapaa suljettu alusta. Chat-palveluna – yrityksen verkkosivulle widgettinä asennettuna – se toimii, kun yrittäjällä on itsellään tahto ja mahdollisuus hoitaa yhteydenotot. Kun verkkokävijöitä on useita tuhansia, ei Facebook Messenger enää ole vaihtoehto.

Messenger ei tue mitenkään järkevästi chat-tiimin yhteiskäyttöä. Se ei myöskään mahdollista tietojen viemistä mihinkään muuhun järjestelmään, joten CRM-integroinneille voi toivottaa bye bye.

Messenger Widget ei anna minkäänlaista mahdollisuutta proaktiivisten keskustelunavausten virittämiseen

Koska tietoa ei järkevästi saa syötettyä ulos Facebook Messengeristä, ei sitä myöskään voida mitata tai optimoida. Ilman mittaamista ja optimointia chat-palvelu on taas helposti pelkkä kuluerä.

Viimeiseksi, Facebook Messenger Widget ei anna minkäänlaista mahdollisuutta proaktiivisten keskustelunavausten virittämiseen. Tämä tarkoittaa chat-palvelun puhdasta asiakaspalvelukäyttöä, eikä sitä voi aktiivisesti hyödyntää myynnin edistämisessä.

Jos kuitenkin verkkosivullasi on kävijöitä kuukaudessa muutama sata ja tahdot yrittäjänä pitää kaikki langat omissa käsissäsi, suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

/ /

Lisää aiheesta: