Finnchat Unicorn - Customer Delight Specialist & vuorovastaava, Juuso Rutanen - Finnchat

Finnchat Unicorn – Customer Delight Specialist & vuorovastaava, Juuso Rutanen

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kesälomat on suurimmilta osin jo vietetty, mutta Customer Delight Specialistina uurastava Juuso Rutanen on välkkynä kaverina säästänyt lomat syksyn puolelle. Herran lomasuunnitelmissa häämöttelevä Turkki saa nyt kuitenkin hetkiseksi vielä väistyä mielen päältä, sillä nyt on Juuson vuoro briiffata meille omaa työtään Finnchatilla!

Kerro meille vähän sun työstä!

Mun toimenkuvana on chattailla B2B- ja B2C-sivustoilla. Pääosin mun työt painottuu iltoihin ja viikonloppuihin, mutta välillä käyn päivävuoroissakin chattaamassa ja tiimikavereita ilahduttamassa. Toimin myös vuorovastaavana täällä meillä, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että vastaan toimintamalleista mahdollisissa ongelmatilanteissa ja pidän langat käsissä vuoron mittaan.

Mä autan asiakasta aina parhaani mukaan viimeseen asti. Monesti ihmisillä on hieman ennakkoluulosiakin asenteita chat-palveluista, joten pyrin omalla toiminnallani rikkomaan niitä ennakkoluuloja. Se onnistuu ensiluokkaisella palvelulla ja ratkaisukeskeisellä asenteella. Mulla on kova tahtotila kehittää itseäni ja oppia jatkuvasti uutta, jotta chatissa tarjottava palvelukokemus olis asiakkaalle aina mahdollisimman hyvä.

Mikä tässä hommassa on parasta?

Mun mielestä tässä työssä on ihan mahtavaa se, että voi luovasti käyttää omia ongelmanratkaisu- ja tiedonhakutaitoja monipuolisesti laidasta laitaan. Työ on itsessään vaihtelevaa – chatissa asiakkailta voi tulla minkälaisia kysymyksiä tai pyyntöjä tahansa, ja meidän tehtävä on reagoida näihin oikein ja tarjota vastaukset tai oikeat reitit vastauksia kohden. Asiakkaiden positiiviset palautteet nostaa kyllä hymyn huulille ja tuo hyvän fiiliksen pintaan aina, joten ne ovat yksi sellainen tärkeä merkki onnistumisesta.

Parhaimpiin juttuihin kuuluu tietysti myös tää meidän työyhteisö. Ilmapiiri on aina tsemppaava ja kannustetaan kovasti kehittävään otteeseen kaikessa tekemisessä. Meillä tarjotaan hienosti myös etenemismahdollisuuksia, mikä on tosi hienoa. Ei sovi unohtaa myöskään Finnchatin yhteisiä tapahtumia, joissa päästään viettämään aikaa koko porukan kesken rennosti. Nyt syyskuussa meillä on esimerkiks Finnchatin vuosittainen Gaala.

Oma tiimi on isossa roolissa työarkea ajatellen. Meillä on Dynamo-tiimissä ihan mainio tunnelma! Vuoroon tullessa vaihdellaan kuulumiset ja aina on tervetullut fiilis. Meillä on tiimissä hyvin erilaisia persoonia, ja se vaan vahvistaa meiän yhteishenkee. Jos kaipaa jeesiä jossakin työasiassa, on tiimikaverit aina läsnä ja tukena. Yhteispeli on se avainsana meillä!

Meillä on tiimissä hyvin erilaisia persoonia, ja se vaan vahvistaa meiän yhteishenkee

Minkälaisten juttujen parissa käytät sitten vapaa-ajan?

Muutama vuosi sitten jouduin selkävaivojen takia luopumaan mulle tosi rakkaasta harrastuksesta skeittaamisen ja lumilautailun parissa. Sillon haeskelin uutta harrastusta tilalle, ja päädyin ostamaan kameran (voitte muuten käydä tsekkaamassa mun ottamia valokuvia täältä: https://www.juusorutanen.com/). Mä matkustelen paljon, ja reissun päällä tuleekin napsittua kuvia ahkeraan tahtiin.

Puolisen vuotta sitten alotin myös pianon säännöllisen epäsäännöllisen soittelemisen. Uusimpana kappaleena oon opetellut kulttielokuva Trainspottingista tutun sävelmän, Lou Reedin Perfect Dayn. Että fysiikka säilyy hyvänä pianon rämpyttämiseksi, niin pyrin urheilemaan myös siinä sivussa. Pyöräilen, pelailen tennistä ja talvisin tulee hiihdettyä. Penkkiurheilun puolella annan aikaani myös käyntiin pärähtäneelle Valioliigalle ja (yllätys yllätys) Fifaakin tulee pelailtua varsinkin näin syksyisin.

Sulla on aina töissä jotain herkkusmoothieita matkassa. Olisko sulla joku hyvä resepti antaa tähän loppuun?

No tottahan toki multa aina smoothieresepti löytyy. Vuodessa mulla menee joku 300 smoothieta, eli vaihtoehtoja olis tarjota, mutta laitetaan nyt mun suosikkiresepti jakoon alle!

 • 2 dl God Morgonin tuoremehua
 • kourallinen mustikoita
 • kourallinen mansikoita
 • pinaattia
 • ruokalusikallinen marjajauhe-mixiä
 • 1 banaani
 • 1 dl kaurahiutaleita

Haastattelun ja alkuperäisen tekstin on tuottanut Anniina Kytönen

/ /