Finnchat Unicorn - Sales Development Representative: Taina Riepponen

Finnchat Unicorn – Sales Development Representative: Taina Riepponen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Taina, Sales Development Representative, vietti syksyn ja talven Finnchatin Berliinin toimistolla työharjoittelun merkeissä. Nyt hän on palannut takaisin Jyväskylään, ja hommat Finnchatilla jatkuvat uusien tehtävien parissa. Lue alta, millaisia ajatuksia Tainalla heräsi uuteen työympäristöön ja Suomeen paluuseen liittyen:

1. Kerro lyhyesti tehtävistäsi Finnchatilla.

Olen osaltani vastuussa prospektoinnista eli potentiaalisten asiakkaiden kartoittamisesta ja heidän kiinnostuksensa selvittämisestä. Usein kiinnostus löytyykin keskustelun aikana, kun myynnillisen chatin tavoite ja potentiaali oivalletaan yhdessä. Työvälineistä rakkain minulle on siis puhelin, mutta sähköpostia ja markkinoinnin automaatio-ohjelmiakin tulee käytettyä ahkerasti. Lisäksi saan mm. olla mukana kehittämässä myynnin ja markkinoinnin prosesseja. Finnchatilla on upean avoin ilmapiiri, joten halutessaan omien työtehtävien parissa oppii paljon muutakin!

2. Miksi Finnchat?

Ahkera yrittelijäisyys, työhyvinvointi ja avoin ilmapiiri. Finnchat kolahtaa, se kolahti heti harjoittelua etsiessäni ja se kolahtaa joka päivä yhä enemmän. Aito tekemisen meininki on päivittäin lähtöisin upeista tyypeistä, joita saan kutsua työkavereikseni. Ihmettelen edelleen, kuinka iso määrä hyväsydämisiä ja kunnianhimoisia ihmisiä yhteen porukkaan voi mahtua – Finnchatilla täydet 60. Halu menestyä yhdessä ja mahdollistaa toistensa onnistuminen ovat asioita, joiden arvokkuutta ei voi mitata, mutta Finnchatilla sen tuntee. Ammattitaitoiset, huippuunsa motivoituneet ihmiset, ja lisäksi aina nälkäisenä henkilönä on mainittava työhön kuuluva kattava välipala-repertuaari, joka saa iltapäivätkin tuntumaan vielä parhaalta ajalta työskennellä. Siksi Finnchat.

3. Millaista on olla takaisin Suomessa ja joko on ikävä Berliiniin?

Koin Suomeen palatessani pienimuotoisen kulttuurishokin. Sellaisen, joka sai Helsinki-Vantaalla kävelemään Düsseldorfiin lähtevän lennon portille, jotta olo tuntuisi kotoisalta edes vielä vähän aikaa saksaa kuullessani. Välittömästi ystävät ja työkaverit (itselleni uudetkin) nähdessä hymy kuitenkin syttyi taas, ja työpaikan oven avatessani tiesin edelleen olevani juuri oikeassa paikassa. Mikään ei poista sitä faktaa, että Berliiniä on suunnaton ikävä, mutta ikävä kohdistuu selvästi eniten siellä tapaamiini persooniin – onnekas olo saada tuntea sitä ikävää! Bis gleich Berlin. 🙂

/ / /

Lisää aiheesta: