Finnchat Unicorn – Sales Development Representative: Tiina Paananen - Finnchat

Finnchat Unicorn – Sales Development Representative: Tiina Paananen

 • 11
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  11
  Shares

Tiina, Sales Development Representative, aloitti prospektoinninharjoittelun Finnchatillä huhtikuussa. Harjoittelua hän suorittaa osana JAMK:in liiketaloudenopintoja ja prospektoinnintehtävät jatkuvatkin syksyllä opintojen ohessa. Töiden ja opintojen lisäksi Tiina ehtii vielä harrastamaan ja kilpailemaan aktiivisesti colliensa Pongon kanssa. Lue alta hänen mietteitään työharjoittelusta prospektoinnin parissa.

Tiina Unicorn

 

1. Kerro lyhyesti tehtävistäsi Finnchatillä.

Toimin prospektointitiimissä myyntiprosessimme alkupäässä.
Päiväni kuluvat yleensä hyvin tukevasti puhelimen ääressä. Etsin meille potentiaalisia asiakkaita, joihin olen yhteydessä tiedustellen heidän tarpeitaan chat-palvelua kohtaan. Tärkeää on tavoittaa yrityksestä oikea henkilö. Tämä voi olla aikamoista salapoliisityötä ja tiedonhakua! Kun olen saanut oikean ihmisen luurin päähän, tavoitteena on saada tapaaminen potentiaalisen asiakkaan kanssa. Kun tapaaminen on kalenterissa, on minun tehtäväni taputeltu ja briiffaan tilanteen myyntitiimille, josta osaava myyjämme ottaa asiakkaan haltuun.

 

2. Miksi Finnchat?

Päädyin Finnchatille tekemään JAMKin liiketalouden opintoihini kuuluvaa harjoittelua huhtikuussa. Kaikki vain loksahti kohdilleen. Finnchat tuntui minulle sopivalta paikalta, jossa saan tehdä merkityksellistä tehtävää omalla tyylilläni kohti yhteisiä tavoitteita. Yhteishenki ja työyhteisö on aivan loistava, johon myös itse sulauduin hyvin mukaan. Töihin on mukava tulla joka päivä!

saan tehdä merkityksellistä tehtävää omalla tyylilläni kohti yhteisiä tavoitteita.

Finnchatin tuote on erinomainen, jolloin sitä on myös itse helppoa perustella ja myydä asiakkaille. Hurahdinkin prospektoinnin hommiin ne sisäistettyäni ja yhteinen matka jatkuu vielä tulevana syksynä koulun ohessa. Odotankin oikein innolla kaikkea hauskaa tehtävää mikä syksyllä minua odottaa!

 

Mitä yllätyksiä prospektoinnin työtehtävät ovat tuoneet?

Prospektoinnin työtehtävät ovat olleet yllättävän monipuolisia ja opettavaisia erityisesti myynnin harjoittelun kannalta. Tärkeimpänä oppina on ollut oppiminen chat-palveluista yleisesti ja eri asiakkaiden liiketoiminnan ymmärtäminen. Sen jälkeen pitää osata kysyä vielä oikeat kysymykset, jotta saan asiakkaan aidosti keskustelemaan kanssani, sekä olemaan avoin omista haasteista ja tarpeistaan.

Pelkkä luurin nostaminen ei kuitenkaan välttämättä riitä, vaan palveluista on osattava keskustella yllättävän tarkasti asiakkaan kanssa. Kun kiinnostus herää, usein asiakkaat esittävät yllättävän vaikeita kysymyksiä. Yllätyksekseni olen huomannut, että olen selvinnyt näissä tilanteissa lopulta aina kunnialla. Joskus on hyödyllisintä työntää kädet saveen ja antaa mennä!

/ / / /

Lisää aiheesta: