Helsinki pitäisi brändätä mobiilipeliteollisuuden Mekaksi - Finnchat

Helsingistä pitäisi brändätä mobiilipeliteollisuuden Mekka

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Moni toimiala maailmassa identifioituu tiettyyn paikkaan. It-teollisuus pyörii Kalifornian Piilaaksosta, muotimaailma on keskittynyt Milanoon ja taiteet Pariisin. Ne kaikki houkuttelevat väkeä maailman joka kolkasta tutustumaan alojensa uusimpiin luomuksiin ja saavutuksiin ja jopa yrittämään itse samaa perässä.

Meillä Suomessa piiloudutaan usein kielimuurin taakse ja ajatellaan vanhan maailman malliin, että on olemassa bisneksiä, jotka ovat kilpailukykyisiä vain omilla markkinoilla. Tulevaisuudessa näin ei enää ole, koska valtioiden rajojen merkitys vähenee. Jo tällä hetkellä on useimmiten sama, tilaako tuotteen suomalaisesta vai ulkomaalaisesta verkkokaupasta.

Fyysisellä toimintapaikalla on edelleen merkitystä

Minusta suomalaisten pitäisi fasilitoida Helsinki mobiiliteollisuuden Mekaksi samaan tapaan kuin esimerkiksi Tokio on nousemassa ruokakulttuurin kuumimmaksi kaupungiksi maailmassa. Brändäyksessä pitäisi unohtaa muut Suomen kaupungit ja keskittyä siihen, että nimenomaan pääkaupungissa olisi ympäristö, siis ihan fyysinen alue, johon mobiilialan yritysten olisi luontevaa siirtää toimintansa. Ensin sinne pitäisi saada suomalaisen peliteollisuuden tähtiyritykset Supercell (pääkonttori nyt Helsingin Ruoholahdessa) ja Rovio (pääkonttori Espoon Keilaniemessä).

Projekti kannattaisi laittaa liikkeelle julkisella rahalla, jotta pelialan startupeille olisi riskitöntä lähteä yrittämään ja verkostoitumaan. Alan kasvu houkuttelisi osaajia ja ammattilaisia, ja pikkuhiljaa mobiilialan ympärille syntyisi myös rahoitusmarkkina. Sitten myös julkisille investoinneille alkaisi tulla vastinetta.

Fyysisen paikan luominen mobiilipelialan osaajille olisi ensimmäinen ja tärkein askel, joka tuo mukanaan muut hyvät vaikutukset. Niin kauan kuin suomalaiset mobiilipelialan yritykset ovat hajallaan ympäri maata, on vaikutusta vaikea saada aikaiseksi. Siksi pitäisi tehdä valinta, että keskittämällä kaikki osaaminen tiettyyn paikkaan Helsingissä meillä olisi mahdollisuus luoda tänne oma Piilaaksomme, johon hakeutuisi alan osaajia ympäri maailmaa.

/ /

Lisää aiheesta: