Lisää myyntiliidejä chat-palvelun avulla - Finnchat

Lisää myyntiliidejä chat-palvelun avulla

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

B2B-yritykset markkinoivat ja ajavat liikennettä sivuilleen myyntiliidien eli potentiaalisten asiakkaiden toivossa. Chat-palvelun lupaus ja tarina verkkosivun kävijöiden tavoittamisessa on vahva. Myyntiliidit ovatkin elintärkeä osa uusien asiakkaiden hankintaa. Mahdollisuutena on saada 35% enemmän asiakkaita verkkosivujen kautta.

B2B-palvelun tai -tuotteen ostoprosessi

60% B2B-asiakkaista ottaa yhteyttä yrityksen myyjään vasta tehtyään ostopäätöksen (Marketing Leadership Council, 2011). Väittämäni on, että olemalla läsnä siellä, mistä tieto ostopäätöksen muodostamiseksi etsitään, on mahdollista päästä keskusteluyhteyteen ennen päätöksen syntymistä. Nykyinen prosessi on jokseenkin seuraava:

 1. Tarpeen syntyminen
  Asiakkaalle syntyy tarve palvelulle tai tuotteelle. Tarve saattaa syntyä markkinoinnista, jonka hän on nähnyt jo aikaisemmin tai markkinoinnista, joka sattuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tyypillisesti kyse on yhdistelmästä eli asiakas on tutustunut ideaan aikaisemmin ja ongelman noustessa esiin uusi viesti tavoittaa hänet ja hän päättää toimia.
 2. Ratkaisun Googlaaminen
  Hän etsii Googlesta sopivaa ratkaisua katsoen ensimmäiset linkit ja punnitsee mikä toimittajista voisi olla hänen tarpeisiinsa paras. Hän myös saattaa keskustella kollegoidensa tai ystäviensä kanssa heidän aikaisemmista kokemuksistaan.
 3. Yhteydenotto myyjään
  Sopivan haudutteluajan kuluttua hän ottaa yhteyttä valitsemaansa tarjoajaan, koska on päätynyt heidän tuotteisiinsa.
 4. Kaupat
  Mikäli yrityksessä asiat ovat edes sinne päin ja myyjä vaivautuu soittamaan takaisin ostopäätöksensä tehneelle asiakkaalle syntyy asiakassuhde.

Yllä oleva kuvaus on mielestäni ainakin omaa ostokäyttäytymistäni seuraten hyvin havainnollistava. Tietenkään kaikissa tapauksissa ostoprosessi ei mene juuri noin ja poikkeuksiakin löytyy, mutta karkea suuntaviiva on kohdillaan.

Myyntiliidit ja Chat-palvelun rooli ostoprosessissa

Mitä tapahtuu, jos kolmannen avaamasi sivulinkin kohdalla esiin pomppaakin chat-ikkuna iloisella keskustelunavauksella?

Keräämme myyntiliidejä tulospohjaisella hinnoittelulla kymmenien B2B-yritysten sivuilla. Kokemuksemme perusteella chat-palvelulla päättäjä useassa tapauksessa tavoitetaan ennen kuin hän on tehnyt ostopäätöksen. Yrityksen ollessa aktiivinen verkkosivuillaan on etumatka kilpailijoihin monessa myyntineuvottelussa merkittävä, sillä kilpailijathan eivät yleensä edes saa mahdollisuutta osallistua. Heidän myyntiedustajanaan usein toimivat verkkosivut ja niiden sisältö.

Chat-palvelun tarkoituksena ei ole olla yrityksen tuotteiden ja palveluiden erityisosaaja. Chat-palvelun idea on olla tavoitettavissa kun asiakas on kiinnostunut ja vaivautunut ottamaan asioista selvää. Verkkoavustajan eli chat-henkilön tulee osata vastata kaikkiin peruskysymyksiin ja tarjota asiakkaalle erinomainen palvelukokemus. Kinkkisemmän kysymyksen kohdalla keskustelu on luonteva siirtää myyntiliidinä yrityksen tuotteen tai palvelun asiantuntijalle.

/ / /