"Meidän tuotteita ei kyllä osaa myydä kukaan muu kuin me itse!" - Finnchat

”Meidän tuotteita ei kyllä osaa myydä kukaan muu kuin me itse!”

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En usko, että olemme kertaakaan kohdanneet B2B-yrityksen edustajaa, joka ei olisi ollut huolissaan siitä, kuinka ihmeessä me pystymme muka tarjoamaan palvelua heidän verkkosivuillaan. Mitä me tiedämme raskasteollisuuden komponenteista tai heidän digiteknologiansa taustajärjestelmistä?

B2B-alalla verkkosivujen tarkoitus on usein hieman hukassa. Usein ne ajatellaan vain näyteikkunaksi potentiaalisille asiakkaille, ja yhteydenottoon kelpaa mahdollisuus jättää palauteviesti lomakkeella. Onneksi tässäkin on tapahtunut parannusta. Nykyään yhä useampi B2B-yritys tarjoaa verkkosivuillaan yhteydenottolomakkeen lisäksi mahdollisuutta mm. uutiskirjeen tilaukseen tai ladata alan uusin tutkimus. Kiinnostuneita voidaan tämän jälkeen lähestyä erilaisin sähköpostimarkkinoinnin keinoin ja johdattaa heidät lähemmäksi myyntipuhelua.

Chat-palvelu taas on B2B-puolella mielletty lähes aina pelkästään asiakaspalvelukanavaksi, ja erityisesti verkkopalveluissa se voi toki luoda huiman parannuksen asiakaskokemukseen, kun tähtäimessä ovat olemassa olevat asiakkaat. Tilanne on toinen, kun kyseessä on esimerkiksi teollisuusrobotteja valmistava yritys. Ei heidän nykyisiä asiakkaitaan välttämättä tarvitse palvella verkkosivuilla samalla tavalla reaaliajassa. Mihin ihmeeseen tällainen yritys sitten tarvitsee koko chattia? Liidien generointiin, totta kai.

Liidien luominen on verkkosivujesi #1 tarkoitus

Liidejä, liidejä, liidejä. Verkkosivusi on oltava paljon enemmän kuin näyteikkuna tai esitehylly. B2B-yrityksiltä unohtuu usein, että verkkovierailijat eivät ole yrityksiä, vaan ihan todellisia ihmisiä. Hyvällä tuurilla olette jo kokeilleet erilaisia personoituja huomioviestejä verkkosivuillanne “Lataa uusin tutkimuksemme aiheesta…!”, mutta ne eivät vielä riitä. Henkilökohtaista palvelua on ihan oikean ihmisen tervehdys – ja halu auttaa.

Screenshot 2016-06-13 13.20.59
Esimerkki 1: Pienehkö kuljetusalan toimitsija – 65% chateista johti kvalifioituun liidiin.

Tämän teollisuusrobotteja valmistavan yrityksen vierailija tuskin on useimmissa tapauksessa kiinnostunut kovin yksityiskohtaisesta tiedosta välittömästi, vaan hän tahtoo löytää yleisluontoista tietoa tai kartoittaa alan palveluntarjoajia. Chat-asiakaspalvelulla voit “vetää tätä vierailijaa hihasta” ja kysyä, mitä hän etsii. Kun tiedät, mitä asiakkaasi hakevat sivuiltasi, olet jo puolimatkassa ja voit optimoida sivuasi vastaamaan kysyntään. Chatilla voit viedä tämän vielä pitemmälle. Kun keskusteluyhteys on luotu, on helppo tarjota mahdollisuutta jatkaa juttua vaikkapa puhelimitse juuri ko. alan asiantuntijan kanssa. Näin liidi on luotu ja kävijäsi koki jotain mielenkiintoista: B2B-yrityksen, joka oli kiinnostunut hänestä ihmisenä.

Kolme pointtia, miksi chat-palvelijan ei tarvitse olla alan asiantuntija:

 1. Asiakaspalvelijat koulutetaan kuukauden jaksolla asiakkaamme yritykseen ja tarjoomaan – kannustamme päämiehiämme osallistumaan tähän myös omalla panoksellaan!
 2. Chat-asiakaspalvelija vastaa asiakkaan tavallisimpiin kysymyksiin ja ohjaa asiakkaan oikean yhteyshenkilön luo – vaikka välittömästi
 3. Kävijä ei odota suoraan vastauksia vaikeisiin kysymyksiin – ihmiskontakti ja välittäminen ovat tärkeimpiä. Seuraavaksi tulee kyky löytää oikea henkilö vastaamaan kysymykseen

Screenshot 2016-06-13 16.58.28
Esimerkki 2: Sähköalan yritys – 2 kk:n aloitusjaksolla n. 25% konversio liideiksi kvalifioiduista keskusteluista.

Chat-palvelun tarjoaminen omasta takaa sopii osalle yrityksistä. Oikein toteutettuna se antaa mahdollisuuden hyvinkin asiantuntevaan ja välittömään palveluun verkkosivuilla. Useimmiten se kuitenkin on kallis ja uusien myyntiliidien kannalta tehoton ratkaisu. Alan asiantuntijan pitäminen kiinni asiakaspalvelussa on… no, aika kallista, vai mitä?

b2b-chat-palvelu

Nyt haastankin teidät, arvon B2B-yritysten edustajat: Kertokaa minulle, miksi B2B-yritys ei hyödy chat-palvelusta?

Kommentoikaa tai laittakaa palautetta helposti tuolta oikean alakulman chat-ikkunasta. Niin ja jos ei ole mitään erityistä syytä, miksei se toimisi, kysy meiltä tarjousta. Katsotaan, sopiiko chat juuri sinun yrityksellesi.

/ / /

Lisää aiheesta: