Messenger on tulevaisuuden kauppapaikka - Finnchat

Messenger on tulevaisuuden kauppapaikka

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostat lennot Amsterdamiin ja matkalla lentokentälle tarkistat vielä lentoyhtiön asiakaspalvelijalta valitsemasi istuinpaikan sekä lähtöportin. Messengerillä.

Utopiaako? Ei enää. The Verge uutisoi, kuinka KLM on avannut pelin tarjoamalla Facebook Messengerin kautta matkalipun sekä henkilökohtaista palvelua sitä toivoville.

”Removing stress, and complication from air travel.”
– David Marcus, leader of Facebook Messenger team

Tiedottaminen lennon myöhästymisestä suoraan kännykkään ei ole mikään uusi idea. Tekstiviesti-ilmoituksia on voinut tilata iät ja ajat, mutta nämä eivät lopulta ole olleet kaksisuuntaisia kanavia. Nyt kun Whatsapp-viestien määrä koko maailmassa (eikä Suomikaan ole poikkeus) on ylittänyt perinteisten tekstiviestien määrän, on yritysten parasta alkaa katsomaan eteenpäin. Messenger on jo kokeillut viestiohjelman sisäistä maksupalvelua.

Screenshot 2016-04-04 10.59.54

Lähde: Talouselämä

Screenshot 2016-04-04 11.01.45

Lähde: The Economist @ Twitter

Milloin Posti alkaa tarjota samanlaista mahdollisuutta pakettien seurannassa? Entä assistentti- ja konsultaatiopalveluita? Tulevaisuuden chat-palveluiden kautta tarjoutuu mahdollisuus helppoon pienyrittäjyyteen, kun toimisto kulkee taskussa ja voit palvella kaikkia omassa kieliympyrässäsi (tai sen ulkopuolella, kuten Skype lupaa). Laskutus onnistuu helposti Messengerin sisäänrakennetulla lompakkopalvelulla.

Voidaanko palvelu sitten rakentaa kokonaan viestiohjelman varaan? Kyllä. Henkilökohtaisia assistenttipalveluita tarjoava Crowdbutler on saanut rinnalleen reilusti kilpailua. Palvelu lupaa auttaa missä tahansa asiassa lain sallimissa puitteissa. Käytännössä tekstiviestillä voit pyytää assistenttia varaamaan esimerkiksi pöydän läheltäsi, mieluiten aasialaisesta ravintolasta. Paluuviestinä saat varausvahvistuksen.

Palvelujen tuominen osaksi viestiohjelmia on jotain, mistä tullaan keskustelemaan jatkossa todella paljon.

Chat mahdollistaa vuorovaikutuksen

Siirtyvätkö siis yritysten chat-palvelut tulevaisuudessa Facebook Messengeriin tai vastaaviin massojen käyttämiin palveluihin? Todennäköisesti, mutta monta ongelmaa on vielä selätettävä. Kuluttajan kannalta on kuitenkin lopulta helpompaa, kun viestintä yritysten kanssa löytyy samasta paikasta. On se sitten Messenger tai Whatsapp. Odotan innolla näiden seuraavia peliliikkeitä. Palvelut ja vuorovaikutus kuuluvat yhteen. Chat on tulevaisuuden asiakaspalvelukanavien ykkönen.

/ / / /

Lisää aiheesta: