Metropolian opiskelijat vierailulla Berliinissä | Finnchat Blogi

Metropolian opiskelijat vierailulla Berliinissä

Samanlaista väenpaljoutta oli tuskin aiemmin nähty Berliinin toimistolla. Äänekäs puheensorina sekä mielenkiintoiset puheenvuorot täyttivät huhtikuisen perjantai-iltapäivän, kun noin 30:n hengen joukko Metropolia Ammattikorkeakoulun maisteriopiskelijoita tuli vierailulle tutustumaan Finnchatin toimintaan. Seurueessa oli opiskelijoita useista eri maista, ja kaikilla heistä oli jo useamman vuoden verran työkokemusta takanaan.

”…mä uskon että näillä ihmisillä on todella kontribuutiota teille!”

Vierailu tarjosi uusia ajatuksia sekä pohdittavaa kaikille osapuolille, kuten opintomatkan vetovastuussa ollut Antti totesikin: “Mä keksin uuden bisnesidean! Mä tuon 20-30 ihmistä firmoihin ideoimaan. Tämä oli todella mainio vierailu, ja mä uskon että näillä ihmisillä on todella kontribuutiota teille!”

Metropolia-visiting-Finnchat-Berlin

Ohjelmasta

Iltapäivä polkaistiin käyntiin Markon pitämällä yritysesittelyllä, jossa vierailijat kuulivat tarkemmin, keitä olemme ja mitä teemme Finnchatilla. Jo tässä vaiheessa yleisöstä nousi esille monia tarkentavia kysymyksiä liiketoimintaamme ja tarjoamaamme palveluun liittyen. Johdannon päätteeksi Marko esitteli toimistomme tilat vierailijoille.

Oli mukava käydä vierailulla, ja tämä oli kokonaisuutena todella mielenkiintoinen setti. Teillä on hieno tuote ja yritys! – Nora

Iltapäivän edetessä oli aika varsinaiselle case-harjoitukselle, jossa vierailijoille annettiin tehtäväksi esittää ideoita, miten prospektoinnin ja myynnin prosesseja voitaisiin kehittää entistä paremmiksi ja tehokkaammiksi. Kun vierailijoille oli tarjottu riittävät tiedot tehtävän pohtimiseen, saivat he aikaa miettiä omia ratkaisujaan pienissä ryhmissä. Lopuksi ideoita käytiin porukalla läpi, ja vierailijat kertoivat ryhmissä esiin nousseita ideoita sekä huomioita. Ajatuksia vaihdettiin puolin ja toisin, ja olikin selvästi havaittavissa, että opiskelijat olivat omien alojensa ammattilaisia, sillä ideoita tuli laajasti erilaisista perspektiiveistä.

Uusia näkökulmia

Tehokkaan parituntisen jälkeen ryhmän oli aika siirtyä vähitellen kohti varaamaansa illallispaikkaa. Eräs opiskelija kiteytti lopuksi vierailun Finnchat GmbH:lla seuraavasti:

“It was really nice to visit a real startup company! This idea of contributing is amazing and it offers a lot of opportunities. In a startup, it is very interesting to hear personally about your business and experiences, because decision making and everything is fast and down-to-earth. It is not so obvious in bigger companies, because the operations are not so transparent.” – Raquel

Myös opettajan (Antti Hovi, Senior Lecturer on Entrepreneurship, Metropolia) näkökulmasta oli hienoa nähdä, miten opiskelijat pääsivät käymään läpi mielenkiintoisia teemoja muuallakin kuin luentosaleissa. “Nämä ovat hienoja tilanteita, kun opiskelijat suhtautuvat vierailuun aidosta mielenkiinnosta, eikä pakollisina opintoina!”

Kiitokset Metropolian porukalle mainiosta vierailusta!

/ / / /

Lisää aiheesta: