Mitä chat tarkoittaa B2B-yritykselle? - Finnchat

Mitä chat tarkoittaa B2B-yritykselle?

 • 173
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  173
  Shares

Käytätte todennäköisesti aika hyvän summan rahaa ajaaksenne liikennettä yrityksenne verkkosivulle. AdWords, Facebook-mainonta ja sähköpostikampanjat ovat teille varmasti tuttuja. Itse asiassa valtaosa yrityksistä käyttää suurimman osan myynnin ja markkinoinnin budjetistaan potentiaalisten asiakkaiden ohjaamiseen verkkosivuilleen (Econsultancy & RedEye, CRO Report). Ihan kuin se riittäisi.

Ostoprosessi vaatii johtajan – ja työkalut

Yritysmaailma on vuosien saatossa muuttunut kovin outbound-vetoisesta (yritys lähestyy asiakasta) inbound-vetoiseksi (asiakas lähestyy yritystä). Nyt yritykset tuovat verkkosivuilleen kävijöitä esimerkiksi blogin kautta. Kiinnostusta tuotetta/palvelua kohtaan ei herätetä enää ominaisuuksien kirjolla, vaan tarinoilla – ja tunteilla. Tämä tapahtuu kuitenkin vain aivan ostoprosessin alkupäässä. Siitä on vielä pitkä matka sopimuksen allekirjoittamiseen.

Myynnin ammattilaiset tuntevat konseptin “ostoprosessin johtaminen”. Siinä on kyse asiakkaan ohjaamisesta läpi monimutkaisen ostoprosessi. Se ei aina ole lineaarinen polku, vaan saattaa heittelehtiä kovastikin. Tärkeintä on kyetä seuraamaan sitä ja tähtäämään jatkuvasti maaliin. Askel askeleelta.

ostopolku1
Kuva 1: Hubspot

Työkalut

Oikea-aikaisuus on pidettävä mielessä. Markkinointiautomaatio ratkaisee monta ongelmaa ja säästää aikaa sekä rahaa. Chat-palvelu teroittaa sen kärjen: verkkosivusi.

60 % päättäjistä ottaa yhteyttä yritykseesi vasta ostopäätöksen tehtyään. Hienoa?

Ostoprosessin aikana asiakas käy verkkosivuillasi useampaan kertaan. Tarkistamassa jotain. Etsimässä vastauksia. 60 % päättäjistä ottaa yhteyttä yritykseesi vasta ostopäätöksen tehtyään. Hienoa? Väärin. Halutessasi varmistaa paremmat asemat suhteessa kilpailijoihisi on sinun päästävä kuuntelemaan asiakastasi aikaisemmin. Chat-asiakaspalvelu on matalimman kynnyksen palvelua kävijällesi. Näin otat kiinni asiakkaistasi varhaisessa vaiheessa ja voit varmistaa, etteivät he karkaa kilpailijalle.

Chat-palvelut ovat B2B-alalla vielä yllättävän harvinaisia. Ne, jotka ovat palvelun ottaneet käyttöön, kolaavat asiakkaat kilpailijoidensa nenän edestä. Chat-palvelulla on mahdollista vaikuttaa positiivisesti verkkoliidien määrään 30–300 % riippuen toimialasta. Listasin kolme tapaa, miten chat-palvelu auttaa B2B-yritystä kasvun tiellä.

1. Enemmän ja parempia liidejä

Matalamman kynnyksen vuoksi liidimääriä on helpompi kasvattaa. Samalla liidejä on myös helpompi kvalifioida.

2. Nopeampaa palvelua

Älä jätä asiakastasi yksin. Asiakasta on palveltava heti tai hän etsii tiedon muualta. Todennäköisesti kilpailijaltasi.

3. Asiakaskokemus on ykkönen

Asiakkaidesi ei tarvitse enää käyttää koko yötä tiedon etsimiseen verkkosivuiltasi tai saadakseen vastauksen yksinkertaiseen kysymykseen. Tämä kaikki vaikuttaa asiakkaan kokemukseen yrityksestäsi ja lopulta suurin osa päätöksistäkin tehdään tunteella. Ostaisitko yritykseltä, joka ei edes vastannut viestiisi?

Chat on myös usein edullisempi valinta

Kun otetaan vertailukohdaksi puhelinpalvelua tarjoavat keskukset, on chat-palvelu usein edullisempi ratkaisu. Samalla se on yhä useamman asiakkaasi ykkösvalinta, kun he tahtovat olla yhteydessä yritykseesi reaaliajassa. Chat-palvelija pystyy tehokkaasti palvelemaan useampaa kävijää yhtä aikaa, kun puhelinpalvelussa, joka usein nähdään vaihtoehtona, asiakaspalvelija on kiinni yhdessä asiakkaassa kerrallaan.

Käyttöönotto

Verkkokaupan implementaatiossa täytyy ottaa huomioon paljon, mutta kun kyseessä on B2B-verkkosivu, on käyttöönotto verrattain helppoa. Itse tekninen puoli vie vain minuutteja, kun sivulle upotetaan muutama rivi koodia.

Tahdotko olla edelläkävijä B2B-bisneksessä?

Gartnerin julkaiseman tutkimuksen mukaan, 51 % suomalaisista yrityksistä ei usko, että digitalisaatio muuttaisi niiden liiketoimintaa (tivi.fi). Jokaisen B2B-yrityksen, jolla on verkkosivut, tulisi miettiä tarkkaan, miksi ne sivut ovat olemassa, jos siellä ei olla valmiita palvelemaan asiakkaita välittömästi.

Chat-asiakaspalvelu kääntää passiivisen verkkosivun aktiiviseksi toimijaksi, joka ottaa asiakkaasta kiinni juuri oikealla hetkellä.

Lue seuraavaksi, miten varmistamme Finnchatilla, että asiakkaillesi osataan vastata kiperiinkin kysymyksiin!

5-points-leads
Kuva 2: Chat-palvelu B2B-sivustolla

/ /

Lisää aiheesta: