Asiakaspalvelua, myyntiä vai molempia? | Finnchat Blogi

Asiakaspalvelua, myyntiä vai molempia?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Meidän aspa toimii jo nyt todella hyvin. Ei sille ole tarvetta tehdä mitään muutoksia!”

Monen mielikuvissa verkkosivun chat-palvelu saatetaan mieltää pelkästään asiakaspalvelukanavaksi. Tämän johdosta chattiin ei haluta käyttää liikaa aikaa tai resursseja, kun ajatellaan, että samat asiat voidaan hoitaa myös perinteisissä palvelukanavissa – puhelimen tai sähköpostin välityksellä. Asian ei suinkaan tulisi olla näin.

On suorastaan hölmöä, mikäli yrityksen chat-palvelu jää reaktiiviseksi aspa-kanavaksi, vaikka potentiaalia olisi saavuttaa paljon enemmänkin. Myynnillisellä chat-palvelulla kun voidaan kasvattaa verkkosivun konversiota tai kerättyjen liidien määrää huomattavasti. Chat-palvelu on loistava asiakaspalvelukanava, mutta siitä saa vielä paremman, kun sen lisää myynnin työkalupakkiin!

Panosta

On toki selvää, että myynnillisen chat-palvelun tuottaminen vaatii yritykseltä enemmän. Sitä ei noin vain pyöritetä auton takapenkiltä vaan ratissa on oltava koko ajan. Myynnillinen chat-palvelu vaatii nopeutta, analytiikkaa ja asiantuntevaa otetta. Kattava raportointi sekä proaktiiviset keskustelunavaukset ovat avainasemassa ensiluokkaisen palvelun tuottamisessa.

Siinä missä aspa-chat on yleensä “siellä jossakin” – ehkä piilotettunakin – asiakkaan saatavilla, on myynnillinen chat-ikkuna optimoitu juuri oikeaan paikkaan yrityksen tavoitteiden mukaisesti. Palvelua tulee jatkuvasti kehittää, ja tuloksia on seurattava. Yksityiskohtaisemmin myynnillisen chat-palvelun tuottamisesta voit lukea tästä blogikirjoituksesta.

Chat-palvelu-myynti-asiakaspalvelu

Chattaa, mitä varten?

Paljon on myös chat-agenttien asenteesta kiinni, miltä chat-keskustelut näyttävät. Millaisena yritys haluaa chat-palvelun ylipäätään mieltää? Olemmeko me chatissa “vastaamassa asiakkaan kysymyksiin, tiedusteluihin ja ongelmiin” vai “tarjoamassa parasta mahdollista palvelua, jolla me parannamme verkkosivun tulosta”?

Kun tämä osataan tehdä oikein ja hyvällä pelisilmällä, niin sehän se on sitä parasta asiakaspalvelua!

Se ei ole pelkästään chat-ikkuna, joka on proaktiivinen – sellainen on chat-agentinkin oltava. Tällainen tekijä kannustaa, ohjaa sekä tarjoaa asiakkaalle lisää, enemmän ja parempaa. Kun tämä osataan tehdä oikein ja hyvällä pelisilmällä, niin sehän se on sitä parasta asiakaspalvelua! Näin on eräs asiakaskin meille todennut: “Hyvää asiakaspalvelua. Sain kysymättäkin hyviä neuvoja!”

Asiakaspalvelua voi tehdä ilman myyntiä, mutta myyntiä on aika hankala tehdä ilman hyvää asiakaspalvelua. Palvele asiakkaitasi chatissa siis hyvin – ja muista panostaa myös myyntiin!

/ /

Lisää aiheesta: