Rekry-Chat on tätä päivää - Finnchat

Rekry-Chat on tätä päivää

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakiessani Finnchatille harjoitteluun, otin ensitöikseni hyvin epämuodollisesti yhteyttä edelliseen harjoittelijaan Facebookin Messengerin välityksellä ja heitin spontaanisti muutaman tarkentavan kysymyksen harjoittelusta. Finnchatilta vastattiin nopeasti ja haku eteni rennoin fiiliksin. Samalla säästyin “turhan” hakemuksen lähettämiseen kuuluvalta säädöltä ja sain keskittyä vanhempieni juuri ottaman koiranpennun silittelyyn mökillä. Olen myös melkoisen varma, että Finnchatin Berliinin porukka säästi aikaa ja vaivaa, sillä chat-keskustelumme perusteella kartoitimme molemmat osapuolet alustavan soveltuvuuden harjoittelulle nopeasti ja näppärästi.

Tehokkus,aika,tuloksellisuus..

Rekrytoivat yritykset luonnollisesti haluavat parhaimmat kyvyt ja tyypit itselleen. Rekry-Chat jelppaa yritystä erottautumaan muista potentiaalisista työnantajista positiivisesti ja tavoittamaan hakijat kattavammin.

Me 2010-luvulla elävät työnhakijat taas arvostamme, jollemme jopa suorastaan vaadi, vikkelää ja helppoa hakuprosessia.

Jo nyt monet suurehkot yritykset (yhtenä esimerkkinä Espoon Kaupunki) käyttävät rekrytoinnissaan chat-palveluita, joko chatbottien tai chat-palvelijoiden avuin. Yrityksen näkökulmasta chatin käyttö rekrytoinnin tukena, etenkin kun haussa on se paikka, johon hakee vähintään 100 suunnilleen samankaltaisen taustan omaavaa tyyppiä, säästää niitä paljon puhuttuja resursseja. Chatissa voidaan esimerkiksi yksinkertaisilla kysymyksillä tehdä esivalintaa sopivista kandidaateista. Puhelinvaihde/sähköpostikaan ei pääse tukkoutumaan toistuvista,usein simppeleistä, kysymyksistä.

Chatin valtteja ovat toki myös rekrytoinnin reaaliaikainen kehittäminen palautteen kautta ja tuloksien mittaaminen. Tuloksia voisi mitata vaikkapa laskemalla konversioasteen chatin perusteella potentiaalisesta hakijasta potentiaaliseksi työntekijäksi muuttuneiden hakemusten määrällä pitämällä potentiaalista hakijaa “liidinä”. Seuraavalla hakukierroksella yritys sitten osaisikin jo optimoida hakua paremmin!

rekry-chat

Hakijakokemuksen parantaja

Kuvailisin chattia paaaaaljon rennompana väylänä kommunikoida yritysten kanssa verrattuna sähköposteihin ja puhelinsoittoon.

Kysymysten esittäminen ei nosta hikikarpaloita otsalle, jos kyseessä on chat eikä painostava odotusmusiikki puhelinvaihteen jonossa.

Vastauksen myös saa nopeammin (Finnchatilla muuten aina alle 10 sekunnissa ;)) ja hakijakokemus parantuu tuoden näin hyvää mainetta yritykselle. Työpaikkailmoitusten viidakossa seikkaillessa chat-tuki auttaa myös navigoimaan juuri niiden ilmoitusten luo, jotka sopivat kyseiselle hakijalle parhaiten, ja voila’, enemmän aikaa koiran paijaamiselle!

Rekrytointilomakkeet ovat ainakin oman kokemukseni mukaan lähes aina puuduttavan tylsiä, aikaavieviä ja monimutkaisia. Kokisinkin todella hyödylliseksi saada heti apua ja selvennystä esimerkiksi siihen, milloin tuloksia sopii odottaa, tallentuuko keskeneräinen lomake, jos nyt vahingossa painan rastia ja tarviiko se ansioluettelo ensin itse täyttää lomakkeeseen, vai riittääkö liitetiedosto. Chat-tuki selvittää pulmat vikkelästi.

Tekoäly myös rekrytoinnissa on yksi nousevista trendeistä. Tästä mielenkiintoisesta HS:n artikkelista kannattaakin lukea, kuinka tekoäly voi auttaa uusien työntekijöiden palkkaamisessa(kin).

/ /

Lisää aiheesta: