Ruma ja epäkäytännöllinen ≠ p****a myynti - Finnchat

Ruma ja epäkäytännöllinen ≠ p****a myynti

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ruma ja epäkäytännöllinen on nyt trendikästä. Näin väittää ainakin Pascal Deville (Creative Director sveitsiläisestä mainostoimistosta https://www.freundlichegruesse.com/about/).

Screenshot 2016-05-13 13.47.05

Sitä kutsutaan brutalismiksi. Arkitehtuurissa lajityyppi juontaa juurensa 1970-luvun mahdottomiin betonirakennelmiin. Juuri niihin blokkitaloihin, joita meillä kotosuomessakin on jäljellä. Deville perusti vuonna 2014 sivuston www.brutalistwebsites.com, joka esittelee verkkosivuja, jotka osuvat tuohon (ehkä arveluttavastikin määriteltyyn) genreen. Eikä määritelmä verkkosivujen kohdalla perustu pelkästään siihen, miltä sivu näyttää, vaan myös siihen, miten se on rakennettu kooditasolla.

Osa esitellyistä sivustoista hyppää monta askelta yli sen, mitä minä nuorempana rakentelin ensimmäisten web-työkalujen (Geocities anyone?) avulla. Osa näistä on kaikessa karuudessaan simppeleitä ja (ehkä) myös intuitiivisia käyttöliittymiä. Katsokaa vaikka www.hackernews.com.

Kirjoitimme aiemmin siitä, kuinka jopa tyhjä verkkosivu voi tehdä myyntiä. Entä mitä luulet, onnistuuko siinä myös yksinkertaisesti ruma ja “huono” sivu?

Mitä väliä?

Muotoilu ja visuaalinen ilme ovat kuitenkin vain osa totuutta. Nykyään verkkosivulla tulee ottaa huomioon erityisesti kaksi asiaa muotoilun rinnalla: SEO eli hakukoneoptimointi ja responsiivisuus eli kuinka verkkosivu skaalautuu eri laitteille (puhelimesta työpöydälle). Verkkosivua ei vain voi rakentaa miten huvittaa (sanoo Google). Tuskinpa tahdot jättää mobiilikävijöitäkään nuolemaan näppejään.

Kehitys on kuitenkin samankaltaistanut verkkomuotoilua. Se nojaa valmiisiin pohjiin, jotka eivät eroa toisistaan kovin paljon. Ehkäpä erilainen – vaikka sitten ruma – voi olla se lopullinen kiinnityspiste kävijään?

via GIPHY

Mitä luulet, onko verkkomuotoilulla todella niin suuri (tai tarpeeksi suuri) merkitys asiakkaan ostoprosessiin vai olisiko parempi panostaa siihen, mitä myy – ja miten sen myy?

No. Tuskinpa tässä ihan trendistä oikeasti on kyse. Toisaalta – tiedätkö Craigslist.comin?

/ / / /

Lisää aiheesta: