Suomenkielinen palvelu auttaa pitämään verkkokauppaeurot kotimaassa - Finnchat

Suomenkielinen palvelu auttaa pitämään verkkokauppaeurot kotimaassa

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kaupan liiton maaliskuun lopulla julkistaman tutkimuksen perusteella suomalaisten verkkokauppaostoksista jopa 44 prosenttia suuntautuu ulkomaisessa omistuksessa oleviin verkkokauppoihin. Viime vuonna suomalaiset ostivat vähittäiskaupan tuotteita verkosta yhteensä noin 3,6 miljardilla eurolla.

Suomalaisten kuluttajien rahojen karkaamisesta ulkomaille on puhuttu jo pitkään. Verkkokauppa kun ei tunnetusti noudata valtioiden rajoja, vaan ostoksia voi yhtä vaivattomasti tehdä niin kotimaisesta kuin vaikkapa Yhdysvalloissa sijaitsevasta kaupasta.

Monet ulkomaiset verkkokaupat sitä paitsi ovat suomalaisia halvempia. Kaupan liiton kyselyn perusteella peräti 80 prosenttia verkko-ostajista valitsee ostopaikkansa hinnan perusteella. Valikoima on tärkeä kriteeri noin 60 prosentille vastaajista ja toimituskustannukset noin puolelle.

Silti tutkimuksen mukaan suomalaiskuluttajat haluaisivat periaatteessa ostaa suomalaisista kaupoista, mutta toimivat usein toisin.

Entä jos suomalainen verkkokauppa nostaisi tilannetta parantaakseen yhdeksi kilpailuvaltikseen hyvän palvelun? Suomenkielinen palvelu luonnollisesti helpottaa asioimista.
finnchat-blogikuvitukset-25verkkokauppaeurot-sisalto

Suomenkielinen chat-palvelu reaaliajassa

Chat-palvelun avulla suomalaisten asiakkaiden on mahdollista saada asiantuntevaa palvelua reaaliajassa suomen kielellä. Se on valtti, jota ulkomaisten verkkokauppojen on vaikea tarjota.

Ajatellaan esimerkiksi kodinkoneiden ostamista. Ostoprosessiin liittyy usein paljon erikoissanastoa ja muita teknisiä seikkoja, joista asiakas haluaa varmistua ennen ostopäätöksen tekemistä. Esimerkiksi joitakin lisälaitteita ostettaessa on pystyttävä varmistamaan, että ne sopivat juuri omiin laitteisiin.

Kodinkoneen ostaminen voi olla iso investointi. Chat-myyjä pystyy helpottamaan valinnan tekemistä, mikä puolestaan lisää asiakkaan luottamusta verkkokauppaan. Jos taas asioista pitää sopia muulla kuin omalla äidinkielellä, se saattaa aiheuttaa epävarmuutta.

Hyvän, suomenkielisen asiakaspalvelun merkitystä ei kannata väheksyä. Moni asiakas nimittäin saattaa olla valmis maksamaan tuotteesta jopa hieman enemmän kuin ulkomaisessa kaupassa, jos hän saa paremman asiakaskokemuksen ja omat tarpeensa huomioon ottavaa palvelua omalla äidinkielellään.

Väitän, että mitä useampi suomalainen verkkokauppa panostaa reaaliaikaiseen asiakaspalveluun, sitä todennäköisemmin suomalaisten ostajien eurot pysyvät kotimaassa.

/ / /

Lisää aiheesta: