Urheiluvälineiden verkkokauppa hyötyy chatista – kunhan se tehdään oikein - Finnchat

Urheiluvälineiden verkkokauppa hyötyy chatista – kunhan se tehdään oikein

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

78 prosenttia kuluttajista käytti internetiä tiedon hankintaan ennen urheiluvälineiden ostoa.

Screenshot 2016-06-07 16.48.50Kaupan liiton tuoreesta kyselystä selviää, että 78 prosenttia kuluttajista käytti internetiä tiedon hankintaan ennen urheiluvälineiden ostoa ja 49 prosenttia myös ostaa urheiluvälineet verkosta. Kyselyn mukaan urheiluvälineiden ostajalle verkko on tärkein kanava tiedonhaussa ennen ja jälkeen ostoksen – sekä itse ostosten teossa.

Monipuolisuus vaatii palvelua

Tätä on helppo ymmärtää. Yhä teknisemmät, ja ominaisuuksiltaan kummallisemmat, tuotteet valtaavat markkinaa, ja näistä tulisi valita itselle sopivin malli. Parasta tuotetta ei välttämättä enää ole – nyt etsit sinun askelluksellesi sopivinta kenkää tai muiden varusteidesi kanssa yhteensopivaa rannetietokonetta mittaamaan juoksua. Myös valikoiman käsittämätön laajuus (kuvassa Intersportin kenkävalikoima – koetapa valita juoksukengät 96 parin joukosta ilman apua) kääntää asiakkaan helposti epätoivoon.

Kävijä siis yhä useammin hakee tietoa useammalta verkkosivulta, esimerkiksi blogeista, kilpailijoiden verkkokaupasta ja YouTubesta, ja päätyy ostamaan tuotteen joko verkosta – tai suoraan liikkeestä asiantuntijan ohjaamana ja opastamana.

shoe-tech

Nyt kysymys kuuluukin: Kuinka ohjaat kävijän ostoprosessin maaliin ilman, että hän harhautuu pois verkkokaupastasi? Tähän on kaksi vaihtoehtoa:

 1. Käsittämätön hintaetu
 2. Reaaliaikainen asiakaspalvelu/myynti verkossa

Kaupan liiton kyselyn mukaan urheiluvälineostoksissa valitetaan eniten juuri asiakaspalvelusta.

Käsittämättömän hintaedun tarjoamiseen on mahdollisuus vain harvalla urheiluvälineliikkeellä Suomessa ja se toimii lähinnä tiettyjen tuotteiden tarjouskampanjoiden yhteydessä. Ulkomaiset, koko Euroopan alueelle skaalautuvat markkinakoneistot voittavat joka kerta. Ainoa tapa, miten verkkokaupalla on mahdollisuus kilpailla näiden globaalien jättien kanssa, on panostaa myynnin tehokkuuteen verkkosivuilla. Se ei kuitenkaan onnistu ainoastaan optimoinnilla, sillä siinä nuo jätit ovat valitettavasti aina edellä. Reaaliaikaisen palvelun – myynnin – tuominen verkkokauppaan on ratkaisu, jolla varmistat nämä kolme asiaa:

 1. Asiantuntija varmistaa kävijän tarpeen ja tarjoaa oikeaa ratkaisua – asiakas ei karkaa kilpailijan liikkeeseen, koska ei löydä tuotetta
 2. Myynnistä otetaan aina kaikki irti – asiakkaan tarve kartoitetaan myös kysytyn tuotteen ulkopuolelta ja lisämyynti tuo lisäarvoa
 3. Asiakaskokemus on aina ensiluokkaista – kävijä ei karkaa kilpailijan liikkeeseen hintavertailua tekemään, koska kokee kokee palvelun olevan ensiluokkaista

Urheiluvälineet myydään asiakaspalvelulla

Kaupan liiton kyselyn mukaan urheiluvälineostoksissa valitetaan eniten juuri asiakaspalvelusta. Asiakas siis vaatii kohderyhmässä erityisesti palvelua, ja sen avulla on mahdollisuus myös erottua. Finnchat tarjoaa henkilöstön sisältävää chat-palvelua useammalle urheiluvälinekauppiaalle Suomessa ja Saksan markkinoilla. Kokemustemme mukaan urheiluvälineiden kaupassa chat-palvelulla saavutetaan helposti lisäarvoa, ja analytiikkamme tukee tätä arviota.

>> Lue miten chat-asiakaspalvelijamme ovat tiedonhaun ammattilaisia <<

urheiluvälineiden-kauppa-2014-2016
Kuva: HS.fi

Seuraava rajuun kilpailuun ajautuva ala on kodinkonekauppa, kun Suomeen rantautuu Tanskasta Power-ketju, joka on tunnettu rajusta markkinoinnistaan ja hintojen polkemisesta. Ollaanko täällä valmiita?

Lähteet:
HS.fi – XXL nousi parissa vuodessa urheilukauppojen kärkikastiin – perustaja haluaa kaapata seuraavaksi Suomen kodinkone­markkinat
Kaupan liitto – Tiedote
Kaupan liitto – Onnistunut ostos nojaa tietoon ja myymälään – Ostoprosessi 2016 tutkimus

/ /

Lisää aiheesta: