6 vinkkiä – brändi esiin myös chatissa

Etusivu » Blogi » 6 vinkkiä – brändi esiin myös chatissa

Suomessa on valitettu jo pitemmän aikaa siitä, että yritykset ovat sosiaalisessa mediassa p*rkleen tylsiä. Ollaan turvallisuushakuisia ja vältellään keskustelua, jos sitä ei voida itse hallita. Kukaan ei tahdo – tai ainakaan uskalla – erottua joukosta. Siinähän saattaisi joutua vaikka, herranjestas, huomatuksi.

Jäykkyys ja kylmä asiallisuus ei enää toimi. Eikä välttämättä toiminut aiemminkaan. Kuluttaja haluaa, että häntä palvelee ihminen, ei kone. Erilaiset palvelukanavat ovat totta kai omanlaisiaan myös tyyliltään ja tunteeltaan. Ota kuitenkin hetken paussi ja mieti, mitä voit saavuttaa, kun kommunikaatio ihan aidosti yllättää asiakkaasi. Positiivisesti totta kai.

Chat-palvelun myötä henkilökohtainen, sähköpostia rennompi palvelukanava on nyt myös kuluttajan käytössä suoraan verkkosivuilta. Miten yritys voi tuoda brändiään esiin myös chatissa?

Seuraavia vinkkejä voit soveltaa chat-palvelussa

  1. Helpoin kaikista: Näytä palvelijan nimi ja kasvot
  2. Onko yrityksesi turkulainen all the way? Käyttäkää Turun murretta
  3. Hymiöt tekevät keskustelusta henkilökohtaisemman
  4. Älä aina seuraa skriptiä sanatarkasti – tunnista asiakkaan tarpeet
  5. Saa asiakas hymyilemään – käytä huumoria!
  6. Kokeile uusia (vähän hullujakin) ideoita – esimerkiksi keskustelunavauksia

Chat-palvelun ei kannata olla tylsää! Paras tapa saada asiakas muistamaan brändisi on tarjota mahdollisimman henkilökohtaista ja aitoa tunnetta verkkosivuillasi. On kyseessä sitten verkkokauppa tai B2B-yritys, markkinointiviestinnässä on aina kyse ihmiseltä ihmiselle tapahtuvasta viestinnästä. Ota siis ensimmäiseksi selvää asiakkaistasi. Se, keitä he ovat, määrittelee sinun tyylisi chat-palvelussa.

Lue seuraavaksi, miten koulutamme chat-asiakaspalvelijamme vastaamaan yrityksen brändiä.

Artikkeli julkaistu 19.1.2016 • Kirjoittanut Marko Toivonen

Kirjoituksen avainsanat: 

Lataa maksuton digitaalisen asiakaskokemuksen opas

Digitaalinen asiakaskokemus syntyy, kun asiakas on tekemisissä yrityksen kanssa digitaalisissa kanavissa ostoprosessin eri vaiheissa. Digitaalisen asiakaskokemuksen on todistettu vaikuttavan positiivisesti asiakastyytyväisyyteen, yritykseen sitoutumiseen, positiiviseen word-of-mouth-viestintään sekä lisääntyneeseen kulutukseen verkossa. 

Koostimme tietopaketin digitaalisesta asiakaskokemuksesta ja sen kehittämisen vaikutuksista yritystoimintaan. Opas sisältää laajan tutkimuksen chat-palvelun vaikutuksesta verkkokaupan asiakaskokemukseen.

Share This