Finnchat yhteistyöhön Intercomin kanssa.

Finnchat Intercomin virallinen kumppani

Etusivu » Blogi » Finnchat yhteistyöhön Intercomin kanssa.

Reilun kuukauden aikana olemme toteuttaneet chat-bottien pilotointeja asiakasyritystemme verkkosivuilla, ja pilotoinneissa on hyödynnetty Intercomin ohjelmistoa. Tähän astiset tulokset ovat olleet positiivisia.

Olemme solmineet yhteistyösopimuksen Intercomin kanssa: toukokuusta alkaen tarjoamme chat-palveluja myös Intercomin alustalla. Kyseessä on Irlannissa perustettu ja San Franciscossa päämajaa pitävä yritys, joka on kasvanut viime vuosina nopeasti. Viime vuonna yritys julkisti tehneensä 125 miljoonan dollarin sijoituskierroksen, joka nosti yhtiön valuaation yli miljardiin dollariin. Intercom on kuin oman alansa Hubspot – kyseessä on teknisesti monipuolinen työkalu, joka täydentää käyttämiämme ohjelmistoja erityisesti bottien osalta

Intercom ohjelmiston vahvuudet

Klikkailubotit: Kokemuksiemme mukaan yli 10 % verkkosivuston kävijöistä on vuorovaikutuksessa botin kanssa, kun se on laadittu hyvin. Näillä boteilla on tavoitteena kasvattaa liidimäärää, jossa ne näyttävät toimivan mainiosti.

Tekoälypohjaiset botit: Intercom tarjoaa myös asiakaspalvelu-botin, joka mukautuu tilanteisiin  ja kykenee vastaamaan asiakkaan kysymyksiin moninaisin tavoin.

Kävijäpohjainen seuranta: Kävijäpohjainen seuranta mahdollistaa erilaiset segmentoinnit ja parantaa ymmärrystämme chat-palvelun vaikutuksesta tuloksien suhteen. Pystymme kartoittamaan kunkin asiakkaaksi päätyvän ja päätymättömän polun yksilöidysti.

Markkinoinnin automaatio: Olemassa oleville asiakkaille sekä potentiaalisille asiakkaille saadaan luotua tavoitteelliset kampanjat, jotka tavoittavat kävijät heidän vieraillessa sivuilla tai suoraan sähköpostitse.

Keskusteluiden jatkuminen saumattomasti sähköpostissa: Ohjelmisto kysyy aktiivisesti sähköpostia kaikilta tunnistamattomilta kävijöiltä. Kun asiakas antaa sähköpostiosoitteensa, keskustelua voidaan jatkaa hänen kanssaan automaattisesti sähköpostin välityksellä sivuilta löytyvän chat-ikkunan lisäksi.

Kiinnostuitko Intercomista chat-ohjelmistona? Ethän epäröi laittaa meille viestiä, kerromme mielellämme lisää!

Terveisin,
Finnchat Oy

Teksti: Sara Tikka
Artikkeli julkaistu 9.4.2019 • Kirjoittanut Finnchat

Kirjoituksen avainsanat: Finnchat | intercom

Lataa maksuton digitaalisen asiakaskokemuksen opas

Digitaalinen asiakaskokemus syntyy, kun asiakas on tekemisissä yrityksen kanssa digitaalisissa kanavissa ostoprosessin eri vaiheissa. Digitaalisen asiakaskokemuksen on todistettu vaikuttavan positiivisesti asiakastyytyväisyyteen, yritykseen sitoutumiseen, positiiviseen word-of-mouth-viestintään sekä lisääntyneeseen kulutukseen verkossa. 

Koostimme tietopaketin digitaalisesta asiakaskokemuksesta ja sen kehittämisen vaikutuksista yritystoimintaan. Opas sisältää laajan tutkimuksen chat-palvelun vaikutuksesta verkkokaupan asiakaskokemukseen.

Share This